KARLOVAČKI KRAJ U STRAHU OD POPLAVA: / Vodostaji rijeka rastu vrlo brzo, ministar Krstičević u pomoć šalje vojsku

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Vodostaj Kupe i Korane raste i po sedam centimetara na sat što je vrlo brzo te zbog toga, ali i mogućih kiša žitelji karlovačkog kraja strahuju od poplava.

12.3.2018.
9:34
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

"Ministar Krstičević donio Odluku o upućivanju do 100 vojnika za pomoć na području ugroženom poplavama na području Karlovačke županije", objavio je danas MORH navodeći kako je pomoć vojske zatražila Državna uprava za zaštitu i spašavanje zbog izuzetno visokog vodostaja s tendencijom povećanja te moguće ugroženosti velikog broja stambenih objekata od poplave.

Na temelju te odluke 40 pripadnika Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske sa strojevima odmah je angažirano na punjenju vreća i izgradnji zečjih nasipa i na području Mostanja, a njima će se pridružiti i 60 pripadnika Gardijske mehanizirane brigade HKoV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, KAportal jutros piše kako Kupa i Korana rastu dosta brzo i to po sedam centimetara na sat. Obje su rijeke u pripremnom stanju, međutim ako voda nastavi rasti ovim tempom već će danas biti proglašene redovne mjere obrane od poplave. Prema podacima Hrvatskih voda, vodostaj Kupe je u 7 sati bio 662 centimetara, dok je Korana na 674.

Karlovčani su se prethodnih dana spremali za evenutalnu poplavu zbog topljenja snijega, ali sad strahuju i od mogućih kiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo