ŠEF HDZ-a U ČUDU / Karamarko: Tko to nameće temu 'gdje da se bira predsjednik'?

Image
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Karamarko se zauzima za uvođenje kancelarskog sustava, smatrajući da bi se sve vitalne izvršne funkcije morale nalaziti u Vladi, uključujući i imenovanja veleposlanika.

17.12.2014.
7:05
Goran Ferbezar/PIXSELL
VOYO logo

VINKOVCI - Predsjednik HDZ-a TomislavKaramarko u utorak u Vinkovcima nije želio komentirati ideju da će se HDZ, prema pisanju Globusa, dođe li na vlast, zauzeti za rekonstrukciju institucije predsjednika Republike i da se predsjednika bira u Hrvatskom saboru, zapitavši - tko to nameće tu temu umjesto da se priča o lošoj gospodarskoj situaciji, padu BDP-a i odlasku mladih iz Hrvatske.

Prema pisanju tjednika Globus, Karamarko se zauzima za uvođenje kancelarskog sustava, smatrajući da bi se sve vitalne izvršne funkcije morale nalaziti u Vladi, uključujući i imenovanja veleposlanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući u Vinkovcima na pitanja novinara Karamarko je istaknuo da je ta tema u ovom trenutku, uoči predsjedničkih izbora, 28. prosinca, nametnuta, naglasivši kako se zalaže da imamo kvalitetnog predsjednika koji će brinuti o standardu hrvatskih građana.

"Pustimo tu temu. Tko je nametnuo uopće tu temu. Danas umjesto da pričamo o tome kako BDP pada, kako nemamo niti jednu kvalitetnu investiciju, kako mladi odlaze iz Hrvatske, netko nameće temu 'gdje da se bira predsjednik države' ", rekao je Karamarko novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da se 28. prosinca bira predsjednik države.

"Gdje će se birati? O čemu mi uopće govorimo?", rekao je Karamarko, dodavši kako se zalaže da imamo kvalitetnog predsjednika koji će znati skrbiti o standardu svojih građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas imamo zakon kakav imamo i tako ćemo ga i birati. Ta je tema nametnuta od gospodina predsjednika (Josipovića) i možda onog njegov kolege kandidata, samo da se ne priča o pravim temama, a prava tema je gospodarstvo i loš standard građana", zaključio je Karamarko.

Ocijenio je kako je aktualna koalicijska vlast napravila sve ne bi li hrvatsku dijasporu onemogućila u glasovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da su ti glasovi bili usmjereni prema HDZ-u. Tako da je načinjen zakon i izmjena Ustava, članak 45. Dakle, sve je učinjeno da ti ljudi ne glasuju za onoga za koga žele glasovati. Toliko oko ove vlasti i njihovih smicalica", poručio je predsjednik HDZ-a Karamarko, koji je u Vinkovcima bio nazočan obilježavanju 25. obljetnice osnutka HDZ-a za bivšu općinu Vinkovci.

Odgovarajući na novinarska pitanja prije početka svečanosti, kazao je kako ga odlazak ministra zdravlja SinišeVarge službenim automobilom na skijanje ne čudi jer je "to u naravi ove Vlade", dodavši kako je jasno da se službeni automobil ne može koristiti u privatne svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo