očekuje mandat za sastavljanje vlade / Karamarko: 'Mi nismo trgovci, a pretpostavljam da ni gospoda iz MOST-a'

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kazao je za RTL Danas kako oni nisu trgovci, 'kao ni gospoda iz MOST-a'

9.11.2015.
19:15
VOYO logo

Nakon noći odluke pune obrata, šef HDZ-a Tomislav Karamarko ponovio je za RTL Danas kako je Domoljubna koalicija pobjednik ovih parlamentarnih izbora te da očekuje kako će predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović upravo njemu dati ulogu mandatara za sastavljanje nove vlade. 

Izbori su iza nas. Hrvatska raste tvrdi kako su oni pobjednici, zbroji su si mandate manjina i IDS-a. Kako to komentirate? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni sada sve živo zbrajaju. Mi smo pobijedili na ovim izborima jer imamo najviše mandata. Njihova koalicija ima nešto manje mandata. Što bi oni htjeli, to je sada druga priča. Oni sada vrlo lako odriču nama pravo i na ona tri mandata iz dijaspore, čime krše zakon. Prema tome, to su smiješne interpretacije.

Pretpostavljam da ćete prvo razgovarati s MOST-om bez kojeg nema sastavljanja vlade. Na kojoj platformi ćete razgovarati s njima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već dugo najavljujemo reforme i naš program. Evo ga, odlično vrijeme! Došlo je vrijeme za realizaciju tog programa. Razgovarat ćemo o programima, sličnostima programa, komplementarnostima i o reformama koje su nužne.

Jeste li raspoloženi za razgovore s nekim drugim opcijama, recimo IDS-om?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije izbora sam rekao kako ćemo razgovarati sa svima koji su spremni boriti se na zajedničkoj platformi za bolji život u Hrvatskoj. Mi smo stranka koja je osvojila najviše mandata. Mi smo pobijedili. Kao vodeća stranka pozivamo sve da se idemo boriti da spriječimo da se mladi ne iseljavaju iz Hrvatske, za svako radno mjesto, itd.

Nepotvrđene informacije su da ljevica nudi MOST-u premijersku poziciju. Jeste li vi spremni na takvu političku trgovinu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada mi pričate o dužnostima i foteljama, to mi je malo u drugom, trećem, četvrtom planu. Mi smo se u kampanji borili da prezentiramo svoj program. Dugo smo radili taj program. Ozbiljna je situacija da se provede taj program u stvarnosti. Moramo se ozbiljno postaviti. Mi nismo trgovci, a pretpostavljam da ni gospoda iz MOST-a nisu trgovci.

Dakle, očekujete da predsjednica vama ponudi mandat za sastavljanjem vlade?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, naravno. Mi smo pobjednička stranka. Imamo najviše mandata. To se tako radi u zapadnom svijetu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike