OLUJNO NEVRIJEME U OSIJEKU: / 'Bolnica je doživjela katastrofu, voda se slijevala u sobe pacijenata'

Image
Foto: KBC Osijek

Olujno nevrijeme koje zahvatilo danas Slavoniju devastiralo je i Kliničku bolnicu u Osijeku.

27.6.2016.
19:50
KBC Osijek
VOYO logo

Tijekom jednosatnog olujnog nevremena, koje je u ponedjeljak oko 17 sati pogodilo osječko područje, djelatnici osječke Javne vatrogasne postrojbe (JPVP) imali su više od stotinu različitih intervencija, a očekuje se da će taj broj biti i znatno veći, izvijestili su iz zapovjedništva postrojbe. Bolnica je bila teško pogođena.

Olujni vjetar odnio je ili oštetio limene krovove na nekoliko odjela osječkog Kliničkog bolničkog centra, među ostalim, na Klinici za pedijatriju i kliničkom Zavodu za patologiju, što je uzrokovalo curenje vode koje vatrogasci pokušavaju sanirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Neki bolnički hodnici su bili pod vodom Davor Javorović/Pixsell

"Bolnica je doživjela katastrofu, štetu milijunskih razmjera. Činimo sve da sklonimo i zaštitimo skupu milijunski vrijednu medicinsku opremu i postavimo najlone na krovove kako bi spriječili daljnji prodor vode. Tu su vatrogasci koji nam pomažu. Polupani su mnogi prozori, dvorišta bolnice puna ostataka krovova" rekao je za 24sata ravnatelj osječke bolnice Vlatko Kopić.

Pacijenti su iz soba niz čije zidove se slijevala voda odmah prebačeni u suhe dijelove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Davor Javorović/PIXSELL

Na četvrtom katu Ginekologije osječke bolnice postavljen je velik broj plastičnih kanti kako bi se sakupila voda koja je curila iz plafona nakon što je vjetar odnio dio krova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispumpavali vodu iz policije, doma zdravlja...

Zapovjednik JPVP-a Boris Banjan kazao je Hini kako su vatrogasci u nekoliko navrata izvlačili ljude iz automobila, koje je blokirala nabujala voda, te ispumpali velike količine vode, između ostalog, iz podruma regionalnog ureda Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), središnjeg osječkog Doma zdravlja i osječke 2. policijske postaje.

Image
Foto: KBC Osijek

Uz brojna srušena stabla, oštećene automobile, ugašen je i veliki požar kuće u osječkoj Psunjskoj ulici, a zbog oštećenja električnih vodova došlo je i do prekida tramvajskog prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U intervencijama, uz profesionalne vatrogasce, sudjeluju i vatrogasci iz Dobrovljnih vatrogasnih društva iz okolnih mjesta, izvijestili su u JPVP-u. Grad Osijek izgleda kao da je bombardiran, ocijenio je Banjan. U osječko-baranjskoj Policijskoj upravi rekli su kako za sada nema dojava da je u nevremenu bilo ozlijeđenih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

SLIKE KAOSA U OSIJEKU: Nevrijeme čupalo stabla, trgalo krovove, potapalo aute

Image

SLIKE KAOSA U OSIJEKU: Nevrijeme čupalo stabla, trgalo krovove, potapalo aute

Kaos u Osijeku

U intervencijama, uz profesionalne vatrogasce, sudjeluju i vatrogasci iz Dobrovljnih vatrogasnih društva iz okolnih mjesta, izvijestili su u JPVP-u. Grad Osijek izgleda kao da je bombardiran, ocijenio je Banjan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osječko-baranjskoj Policijskoj upravi rekli su kako za sada nema dojava da je u nevremenu bilo ozlijeđenih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo