NOVA MJERA STUPILA NA SNAGU U PONOĆ: / Kaos na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru, putnici se borili za karte

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Od ponoći na snagu stupa odluka o zabrani kretanja među županijama; na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu stvarale su se velike gužve prilikom kupnje karata

22.12.2020.
23:30
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

U ponoć na snagu stupa odluka o zabrani kretanja iz županije u županiju. Autobusni prijevoznici provjeravat će imaju li putnici potrebne propusnice, prenosi Dnevnik.

Od ponoći bez propusnice više nema slobodnoga kretanja. Propusnice stvaraju glavobolju građanima, ali i putničkom prometu. Putnici su se večeras na Autobusnom kolodvoru "borili" za kartu kako bi izašli iz Zagreba. Stvarale su se velike gužve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozači će provjeravati putnike imaju li propusnice

Berislav Saraja iz Udruge hrvatskih autobusnih javnolinijskih prijevoznika otkriva tko će provjeravati putnike imaju li propusnice i kako će autobusni prijevoznici sada uopće raditi.

"Mi za sutra imamo prodanih karata, ali je pitanje tko će od tih putnika otputovati. Ne vjerujemo da će svi moći otputovati i sada strahujemo da li će svi moći uopće otputovati", napominje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i kako će prijevoznici morati provjeravati imaju li putnici propusnice kako se problem ne bi stvarao svim putnicima. "Nitko neće od naših vozača moći pustiti putnika bez valjane propusnice", napominje.

Image
U PONOĆ SE NA PODRUČJU PU ZAGREBAČKE AKTIVIRA 16 KONTROLNIH PUNKTOVA: /

Evo što čeka one koji prelaze granice županija

Image
U PONOĆ SE NA PODRUČJU PU ZAGREBAČKE AKTIVIRA 16 KONTROLNIH PUNKTOVA: /

Evo što čeka one koji prelaze granice županija

Problem s gorivom

Osim propusnica, postoji i problem s gorivom. S Vladom još nije postignut dogovor tko će plaćati gorivo. "Mi očekujemo, imamo obećanja ali nikako da se ona ostvare. Obavljamo pregovore. Preko HUP-a se razgovara s Vladom i to bi se trebalo riješiti s 1. siječnja", pojašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što će biti ako se ne postigne dogovor s Vladom i hoće li putnici imati javni autobusni prijevoz odgovara: "Strahujemo da od 18. siječnja više nećemo imati mogućnosti voziti. Iscrpili smo sve mogućnosti. Mi smo na koljenima, nemamo sredstava. Počele su restriktivne mjere Stožera. Nemamo ništa protiv mjera, no imamo problem jer se nama ne pomaže i ne izlazi ususret. Mi kada stojimo, imamo oko 55 posto troškova. Ovo je sada prevršilo svaku mjeru. Teško se naplatiti, jer je sve manje putnika", napominje.

Tko od srijede planira na put autobusima trebao bi imati valjane propusnice i trebao bi provjeriti voze li neke linije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo