'KAMIONI NE VOZE SAMO TRI DANA, A POGLEDAJTE ŠTO SE DEŠAVA': / Vozač pokazao slike praznih polica u trgovinama

Image

Zbog vrlo nepovoljnih vremenskih uvjeta, posebice na obali, na snazi je crveno upozorenje Meteoalarma. Snijeg, poledica, vjetar i orkanska bura stvaraju posebno velike probleme u prometu.

19.1.2017.
7:17
VOYO logo

HAK javlja kako je trenutačno prekinut promet na D27 Gračac-Obrovac ispod tunela Prezid u oba smjera zbog prevrnutog teretnog vozila. Zbog orkanskog su vjetra i snježnih zapuha za sav promet zatvorene ceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, A7 između čvorova Sveti Kuzam i Šmrika, Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most.

Image
HRVATSKA I SUTRA U 'CRVENOME': /

'Vremenske prilike bit će opasne, izbjegavajte putovanje u blizini obale!'

Image
HRVATSKA I SUTRA U 'CRVENOME': /

'Vremenske prilike bit će opasne, izbjegavajte putovanje u blizini obale!'

Zatvorene neprohodne ceste, ne voze kamioni

Samo za osobna vozila, zbog olujnog vjetra, otvorene su brza cesta između čvorova Čavle i Kikovica, dionica Jadranske magistrale između Bakra i Novog Vinodolskog te DC25 Gospić-Karlobag. Zbog jakog vjetra na brzoj cesti Solin-Klis zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most Krk otvoren je za sve skupine vozila, dok je dionica Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog otvorena samo za osobna vozila.

Trenutačno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Istri, Rijeci, Primorju, Dalmaciji i obratno. Odmorišta i parkirališta uz državne ceste su zbog toga popunjena pa HAK savjetuje vozačima da na put uopće ne kreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz smjera Rijeke za Zagreb te obratno za sve osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama moguće je voziti od Rijeke do Delnica starom cestom DC3 kroz Gorski kotar te autocestom A6 Rijeka-Zagreb od Delnica do Zagreba. Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obratno za sve osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama prohodan je pravac autocestom A1 i državnom cestom DC1 Gračac-Knin-Split uz obveznu zimsku opremu na svim cestama.

Kamioni ne voze, police u trgovinama prazne

Kako kamioni zbog takvih vremenskih uvjeta i neprohodnih cesta ne voze već tri dana, police i hladnjaci trgovačkih centara u koje su trebali dovesti robu, sada zjape poluprazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Jedan od vozača na svom je blogu 'Autobusi i kamioni' objavio fotografije praznih polica i frižidera u jednom trgovačkom lancu u Rijeci.

Image

'Kamioni ne voze samo tri dana, a pogledajte što se dešava. A zamislite da ne vozimo 20 dana ili više, život bi bio nezamisliv. Zato jedna poruka svima: poštujte vozače jer bez njih vaš život ne bi mogao biti normalan!', poručio je jedan od vozača kamiona na svom blogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike