KAKO JE SIN TV ZVIJEZDE POSTAO DESNA RUKA HRVATSKOG PREMIJERA? 'U HDZ /

ušao s 18 godina, a ocu nije rekao ni riječ'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Sin TV zvijezde Gorana Milića, 24-godišnji Marko, nema nikakvu funkciju u HDZ-u, no osoba je od velikog povjerenja premijera.

15.1.2018.
8:37
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Marko Milić (24), sin jednog od najboljih novinara s ovih prostora Gorana Milića (71), malo je poznato, čovjek je od najvećeg povjerenja premijera Andreja Plenkovića. A, ni u Vladi ni u stranci nema nikakvu funkciju! Premijer i Milić junior surađuju još od kada je Plenković bio zastupnik u Saboru 2012., zatim dok je bio zastupnik u Europskom parlamentu, pa kad je postao predsjednik HDZ-a, te naposljetku predsjednik Vlade. No, izvor dobro upućen u zbivanja u HDZ-u, objašnjava da je Milić HDZ-u pristupio prije nego što je upoznao Plenkovića i da je u stranci prošao, iako vrlo mlad, već puno razina djelovanja.

"Jako je prisutan u svojoj matičnoj organizaciji na Črnomercu i temeljnom ogranku, izabran je za člana Predsjedništva u Područnom odboru te vodi klub vijećnika HDZ-a u Vijeću gradske četvrti, gdje se bavi brojnim mjesnim i “kvartovskim” temama. Milić je dio HDZ-ove ekipe koja je na lokalnim izborima 2013. i 2017. uspjela osvojiti vlast na Črnomercu, koja je tradicionalno više lijeva četvrt", otkriva izvor iz HDZ-a za Jutarnji list dodajući kako je Milić uz Plenkovića bio i u predizbornim kampanjama kada je s njim obilazio sve lokalne organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijete iz drugog braka

S premijerom je i danas u stalnom kontaktu i on mu dosta vjeruje iako nema nikakvu funkciju. "Milić zasad više voli biti samozatajan nego u javnosti. Ovih dana vidjet ćete ga u knjižnici gdje uči za posljednji ispit na Pravnom fakultetu. Uz posao i sve obveze, paralelno je cijelo vrijeme redovan student i kao prioritet zadao si je da studij završi u roku", priča Milićev prijatelj iz srednjoškolskih dana.

Marko Milić rođen je 1993. u Zagrebu. On je Goranovo dijete iz drugog braka. Uvijek je bio odličan učenik. S ocem je za HTV snimao emisiju "Idemo na sjever" putujući brojnim zemljama te odrađujući kraći set reportaža sa svojim vršnjacima. Tada je, kao 11-godišnjak, govorio kako će jednog dana biti sportski komentator, no to se promijenilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Put do Plenkovića

U HDZ je ušao 2011. s 18 godina i to bez znanja majke i oca. Tvrdio je kako to čini iz uvjerenja te da je ta stranka njegova jedina i dugoročna politička opcija. Plenkovića je upoznao u podružnici Črnomerec. "Pristupio sam mu s pitanjem o francuskom obrazovnom sustavu jer sam želio jedan dio studija provesti na Sveučilištu Sorbonne u Parizu, a znao sam da je Andrej bio zamjenik veleposlanika u Parizu i bivši predsjednik međunarodnog odbora ELSA-e, krovne međunarodne udruge studenata prava. Dobio sam tražene odgovore i uvidio njegovu visoku razinu pravnog, političkog i diplomatskog znanja te uljuđenosti. Nakon toga ostali smo u kontaktu", otkrio je Milić, koji kaže kako je shvatio da imaju iste interese u životu: upisao je Pravni fakultet, učio francuski jezik, a odgovarala mu je politika koju je Plenković zastupao.

Sudjelovao je u Plenkovićevoj kampanji 2013., a potom nakon ulaska u EU parlament postao i njegov asistent u Hrvatskoj. Pisao mu je govore, organizirao medijske nastupe, uređivao web stranice i službene profile na društvenim mrežama te komunicirao s građanima i članovima stranke.

Nakon Plenkovićevog ulaska u Vladu ipak se odlučio za Sveučilište u Kölnu gdje provodi dio studija prava za što se prijavio mjesecima prije u okviru programa Erasmus. Sebe ipak vidi kao pravnika, dok za velike političke angažmane, tvrdi, ima vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo