SAVJETI /

Kako držati kućni proračun pod kontrolom u 3 koraka

Image
Foto: PROMO

Sve je (relativno) lako kad živite sami i sami brinete o potrošnji. Međutim, stvari se poprilično kompliciraju kad uđete u ozbiljnu vezu ili osnujete obitelj.

15.1.2018.
15:43
PROMO
VOYO logo

Koliko god se pokušali oduprijeti, riječi rutina i krediti idu ruku pod ruku uz riječi obitelj i kućni proračun. I ne treba ih se bojati. No, ono što je važno, kako bi sve funkcioniralo glatko, jest kako ćete stvari držati pod kontrolom.

1. odlučno odaberite svoju ulogu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I držite se odabranog, bez iznimke. Ako ćete vi biti osoba zadužena za plaćanje računa i vođenja financija u obitelji, to trebate raditi maksimalno koncentrirano.

Ne dopustite da vas brojevi iznenade na kraju mjeseca, budite u tijeku s dnevnim događanjima. Pratite sve u tablici, vodite računa da se ne prelazi dogovoreni iznosi. Međutim, ne dopustite da se druga strana osjeća izostavljeno i izvan kontrole. Razgovarajte o ciljevima, ulaganjima, štednjama i ostalim financijskim kategorijama koje su važne za cijelu obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PROMO

2. usvojite “mi“ i “naše“ način razmišljanja

Biti u obitelji znači zajedno odlučivati o svim koracima na svim razinama. To uključuje i financije te potrošnju, ulaganje, kredite, minuse, luksuze i neizbježne mjesečne izdatke. Vaši prihodi nisu samo vaši, kad ste su obitelji, oni su zajednički.

Ne dopustite nepotrebne razmirice i otvoreno razgovarajte o ovim vrlo ozbiljnim temama.

3. dogovorite se oko kredita ili pozajmica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dobro se informirajte prije ulaska u ovu priču. Potražite najbolje bankovne naknade i dogovorite se oko otplate. Provjerite, primjerice, Ferratum bank i odlučite se za Mikrokredite, jer uz njih dobivate i 30% popusta na bankovnu naknadu.

Prijava za kredit traje svega nekoliko minuta. Potrebno je ispuniti jednostavan online obrazac na linku Ferratumbank.hr, točnije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • odabrati iznos kredita i rok otplate
  • unijeti osnovne osobne podatke (ime, prezime, adresa, kontakt, broj računa za isplatu)
  • dostaviti fotografije osobne iskaznice i kartice tekućeg računa ili odabrati postupak osobne identifikacije i procjene kreditne sposobnosti putem automatiziranih sustava Jumio i Instantor, što može višestruko ubrzati postupak odobrenja i isplate kredita.

Ova, kod nas, prva online banka ima rješenja za svakojake situacije, stoga se ne bojte kliknuti i poučiti mogućnosti.

I zapamtite, stvari nikada nisu toliko komplicirane koliko ih otvoreni razgovor može riješiti. 

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo