Kajin: Nije me tukla žena, opekao sam se!

Nije me tukla žena, nisam pao, nisam se tukao, objašnjavao je novinarima saborski zastupnik Damir Kajin kad su ga upitali o rani na čelu.

20.1.2010.
19:09
VOYO logo

"Nije me tukla žena, nisam pao, nisam se tukao! Spekao sam se", rekao je IDS-ov Damir Kajin o opekotini na čelu. Rekao je da je ložio vatru za mrs (kuhani buncek sa zeljem), no nije bio kod liječnika, piše 24 sata.

"Bio sam samo u ljekarni gdje sam pitao što da radim, pa su mi prepisali riblju mast s kojom se moram mazati sedam dana. Nadam se da mi neće ostati ožiljak", zaključio je Kajin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović organizirao ručak za čelnike oporbenih stranaka

Inače, Kajin je u srijedu sudjelovao na ručku kojeg je organizirao predsjednik SDP-a Zoran Milanović, na kojeg su bili pozvani čelnici oporbenih stranaka HNS-a, IDS-a i HSU-a, te vladajućeg SDSS-a.

Milanović je s čelnicima navedenih stranaka razgovarao o gospodarskom stanju u državi i promjenama Ustava, o čemu će se sutra razgovarati i u Banskim dvorima, te im je zahvalio na njihovoj potpori Ivi Josipoviću u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef SDP-a je izjavio da je povod sastanku bila zahvala spomenutim strankama na potpori izabranom predsjedniku države Josipoviću, ali i da se razgovaralo o aktualnoj gospodarskoj situaciji te o promjenama Ustava, uoči sutrašnjeg sastanka svih čelnika parlamentarnih stranaka s premijerkom Jadrankom Kosor u vladi.

Pupovac: Jadranka Kosor mi nema što zamjeriti

Potvrdio je da je na ručak pozvao i predsjednika HSLS-a Darinka Kosora, ali da se on, kao čelnik stranke koja je član vladajuće koalicije, nije odazvao. Upitan kako komentira to da se sastanku odazvao potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, odgovorio je da iz toga ne bi izvlačio neke posebne zaključke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit znači li današnji sastanak proširenje tzv. kastavske skupine (SDP, HNS i IDS), Milanović je odgovorio da su sve na ručak pozvane osobe ozbiljni političari koji su se susreli kako bi razgovarali o stanju u državi. Potvrdio je da bi se sutra, nakon sastanka o ustavnim promjenama, trebao susresti s premijerkom Kosor.

Pupovac je novinarima rekao da su svi sudionici sastanka danas konstatirali kako su, što se potpore kandidatu za predsjednika države tiče, imali dobar izbor, te da su razgovarali o ustavnim promjenama, odnosno o dijelu koji još nije usuglašen između vladajućih i oporbe - dvostruko pravo glasa za nacionalne manjine te referendum o ulasku Hrvatske u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan očekuje li da će mu premijerka Kosor zamjeriti što o ustavnim promjenama razgovara na ručku su oporbenim stranaka, odgovorio je: "Zašto bi mi zamjerila, pa i ona će se na tu temu sutra sastati s njima". "Dosta je bilo prijekih riječi i vrijeme je da se počne razgovarati u skladu s ozbiljnosti situacije u državi", rekao je Pupovac.

Napomenuo je da je član radne skupine za promjene Ustava, te da ima mandat osigurati što širu potporu, posebno oko biračkog prava manjina, istaknuvši da su ustavne promjene i rješavanje gospodarske krize od općeg interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić: Nisam dobro

Novinarima se, prvi put nakon što je prouzročio prometnu nesreću u Mađarskoj u kojoj je poginula jedna osoba, obratio i čelnik HNS-a Radimir Čačić, koji je na upit kako se osjeća odgovorio: "Ne dobro, što je i razumljivo". Dodao je se u Mađarskoj vodi postupak koji je propisan, te da će o svemu biti obavješteni i on i hrvatska javnost, zahvalivši novinarima na korektnom izvještavanju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo