'OVI SU POVIJESNI IZBORI' / Kajin: Jadranka Kosor mora otići!

Image

Damir Kajin na konferenciji za novinare istaknuo je kako je nemoguće da osobna imovina jednog člana Vlade iznosi 20 milijuna kuna, a da se to postiže bez utjecaja vlasti. Dodao je da svi oni koji su uz premijerku moraju otići.

2.11.2011.
15:40
VOYO logo

Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin je, komentirajući anketu koja prognozira 90 mandata Kukuriku koaliciji, rekao kako ne treba pretjerivati, ali to bi bilo sjajno jer bi se Hrvatska mogla reformirati iz temelja. Time bi se, drži on, omogućile stvarne ustavne i gospodarske reforme i tada bi nova vlada zbog 'veličine' pobjede bila odgovornija od bilo koje do sada.

"Ovo su povijesni izbori, poput onih 1990., izbori za novu, odgovorniju te poštenu Hrvatsku", ocijenio je Kajin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas je Dušni dan, pa neka HDZ zapali svijeću za svoju i naše duše i neka se ne igra zadužnicama", poručio je. Kako je rekao, u političkoj antologiji morbidnosti nije zabilježen slučaj da članovi stranke osobnom imovinom jamče za opstanak osobnih sudbina vrha neke političke opcije.

"Nitko me neće uvjeriti da je osobna imovina jednog člana vlade 20 milijuna kuna, a da se to postiže bez utjecaja vlasti", rekao je Kajin. Dodao je kako oni koji su uz Ivu Sanadera ili Jadranku Kosor bili sukreatori politike HDZ-a moraju otići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Kajin je današnje uhićenje Josipa Boljkovca ocijenio HDZ-ovim "manevrom" kako bi stranka sebi digla rejting, a s tim uvezi prozvao je današnje članove HDZ-a koji su 1990. "mirno stajali pred ministrom Boljkovcem i nisu ni glasa pustili o njegovoj partizanskoj prošlosti".

"Na što je spao HDZ, kao da ih Boljkovac može spasiti", rekao je Kajin danas na tiskovnoj konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu vjerovati da se Tuđman okruživao partizanskim ratnim zločincima koji su mu pomagali u stvaranju hrvatske države", te da je "mjesto šefa policije povjerio komunističkome ratnom zločincu", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo