'Josipovićev cilj u ožujku bio je rušiti Vladu!'

14.9.2011.
8:38
VOYO logo

Pred stotinjak okupljenih posjetitelja u utorak navečer je u Hrvatskom domu u Slatini Gordan Jandroković, potpredsjednik Vlade RH i ministar vanjskih poslova europskih integracija, govorio na tribini Republika Hrvatska – 28. članica Europske unije, naglasivši kako je HDZ u dvadesetogodišnjoj povijesti Hrvatske ostvario sve velike povijesne ideje i ciljeve.

''I bez obzira na današnje probleme s kojima se susrećemo, bez obzira na to, a i od toga ne možemo pobjeći, da su neki u redovima HDZ-a zloupotrijebili svoj položaj za osobno bogaćenje, koristili su HDZ da bi nešto ukrali, takvih se ljudi treba riješiti. Mi smo u taj proces krenuli, neke od njih izbacili iz stranke. Međutim, vidite i sami da se iz dana u dan susrećemo s napadima na HDZ, koji su, čini mi se, ponekad, gori nego ikad. Udaraju nas zato što smo ostvarili sve te ciljeve i zato što smo jaki. Zato što znaju da poraz HDZ-a, ili čak uklanjanje HDZ-a s političke scene otvara prostor za SDP, za ljevičare, koji bi onda Hrvatsku uredili po nekim drugim kriterijima i nekim drugim vrijednostima'', rekao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U emotivnom nastupu ministar Jandroković je izjavio da ulazak Hrvatske u EU za HDZ nije nikakav trofej, nego način da se osigura bolji i kvalitetniji život svim građanima Hrvatske. Rekao je da su antifašizam i antikomunizam temelji EU, podsjetio je zahtjev da se procesuiraju zločini tijekom 45 proteklih godina, a osvrnuo se i na napade putem medija na HDZ, koji, po njemu, imaju za cilj unijeti nervozu i malodušje među birače kako bi im se poslala poruka da ne glasaju za nekakvu lopovsku, mafijašku organizaciju.

''Ovo više nema nikakve veze s pravosudnim procesima. Ovo je žestoki politički udar na HDZ. Sjetite se ožujka i travnja ove godine. Sjetite se Facebook demonstracije. Sjetite se famoznih konzultacija koje je organizirao predsjednik Josipović. Cilj je tada bio srušiti HDZ, srušiti Vladu Jadranke Kosor i onemogućiti završetak pregovora o ulasku Hrvatske u EU'', rekao je ministar Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Crni fond HDZ-a

Vezani članci:

arti-201109130678006 arti-201109121085006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo