'građani su prevareni' / Josipović se bori za svaki glas, Udruga Franak napokon dobila odgovor

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Aktualni predsjednik Ivo Josipović je napokon odgovorio Udrugi Franak, tek nakon što je u prvom krugu jedva pobijedio HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović.

4.1.2015.
13:52
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

UdrugaFranak sredinom je prosinca poslala upitnik svim predsjedničkim kandidatima, no odgovor im je stigao samo od KolindeGrabarKitarović i IvanaViliboraSinčića. Ivo Josipović i Milan Kujundžić oglušili su se na njihov upit.

"Treba jasno napomenuti da sadašnji predsjednik nije niti na koji način dao svoj doprinos za zaštitu građana od 'toksičnih kredita' s valutnom klauzulom u švicarskim francima. Neodgovaranje u zadanom roku nećemo komentirati, taj čin govori sam za sebe. Ako odgovor naknadno pošalje, proslijedit ćemo ga elektroničkom poštom članovima udruge", navela je Udruga prije dva tjedna.

Aktualni predsjednik IvoJosipović je napokon odgovorio, tek nakon što je u prvom krugu jedva pobijedio HDZ-ovu kandidatkinju KolinduGrabarKitarović.

Prenosimo vam dio tog istog pisma (cijelo možete pročitati iznad):

Poštovani članovi i članice udruge Franak,

pišem vam kao građanima koji su socijalno angažirani oko jednog od najtežih pitanja hrvatskog društva. Pri tome to radite na način koji bi mogao biti primjer mnogim drugim građanskim inicijativama - velikom upornošću unutar institucija društva i istovremeno sa zavidnom razinom pravne stručnosti.

To je razlog zbog kojeg sam se, kao ni s jednom drugom udrugom, s vašim predstavnicima sastao tri puta tijekom svojeg prvog mandata u Uredu predsjednika RH. Kao još jedan dokaz moje odanosti rješavanju problema građana koje zastupate, dozvolite da citiram odlomak iz mojega programskog obraćanja javnosti od petka 2. siječnja 2015.

"Građani su iskorišteni i prevareni kreditnim ponudama s nepoštenim klauzulama - najbrutalnije kod kredita u švicarskim francima. Doživljavaju dramu ovrha. Pokrenuo sam mjere za oprost duga koje stupaju na snagu za deset dana. U 20 mjera koje sam predložio Vladi, nalazi se ključ za olakšanje družničke krize građana. Nećemo na tome stati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo