Josipović: Nepristran sam, ali nisam lobotomiran

'Mora biti jasno da predsjednik nije lobotomiran, predsjednik ima svoje vrijednosti i politiku koju zastupa', poručio Ivo Josipović komentirajući svoju neutralnost u nadolazećim izborima.

8.10.2011.
23:01
VOYO logo

Predsjednik Ivo Josipović je kazao kako nema problema da se izbori održe 4. studenoga. Misli da je to prihvatljiv datum, obzirom na blagdane. Kazao je da je Hratska parlamentarna demokracija i kako ne misli da treba širiti ovlasti predsjednika. Smatra samo da bi predsjednik trebao imati veću mogućnost otvaranja rasprave o stvarima koje 'škripe' - radi boljeg funkcioniranja sustava, a na dobrobit građana.

Vezano uz izbore, tvrdi kako će ostati neutralan te da se neće staviti na stranu ni jedne stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ali mora biti jasno da predsjednik nije lobotomiran, predsjednik ima svoje vrijednosti i politiku koju zastupa. Ja sam dobio izbore na zalaganju na pravednosti i promjenama u društvu i zagovarat ću te vrijednosti. Onaj tko se prepoznaje - dobro, onaj tko se ne prepoznaje - opet dobro'', rekao je.

Josipović poručio vladajućima da trebaju 'stati na loptu'

Iako nije želio komentirati tijek političke kampanje, Josipović je kazao kako ne smatra da su svi političari isti. Također, ni da određena stranačka pripadnost nije mjerilo tko je kakav političar, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja i premijerka radimo isti posao i nisu potrebni određeni samiti u razgovoru između dva brda. Postoje pitanja o kojima različito mislimo, ali takva je politika'', kazao je Josipović.

Potvrdio je da je za optužnice iz Beograda doznao iz medija. Komentirajući vladin prijedlog zakona o ništetnosti akata bivše SFRJ i JNA Josipović smatra da bi mogao nanijeti štetu odnosima u regiji. Poručio je da treba ''stati na loptu''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201110070641006 arti-201110051117006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo