Josipović i Milanović najpopularniji političari

SDP je sa 30,8 posto glasova ispitanika i dalje najpopularnija stranka u Hrvatskoj, a slijedi ga HDZ sa 25,8 posto.

29.7.2010.
1:15
VOYO logo

SDP je sa 30,8 posto glasova ispitanika i dalje najpopularnija stranka u Hrvatskoj, a slijedi ga HDZ sa 25,8 posto. To su rezultati istraživanja o rejtingu političara i stranaka u Hrvatskoj, koje je provela agencija Ipsos Puls, a koje Nova TV redovito objavljuje svaki mjesec.

Prema istraživanju, vidljivo je da je HDZ za pet posto uspio smanjiti zaostajanje za SDP-om jer je prema istraživanjima iz prošlog mjeseca ta razlika iznosila desetak posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je, piše Jutarnji list, da se na trećem mjestu ovaj put našla Hrvatska stranka umirovljenika koja je dobila potporu od sedam posto glasova. Na četvrtome mjestu smjestio se HNS Radimira Čačića kojemu je pripalo 6,5 posto glasova, a peto je mjesto sa 6,1 posto zauzeo Friščićev HSS. Šesta pozicija na ljestvici popularnosti pripala je HSP-u koji je dobio 4,2 posto glasova ispitanika, dok je posljednje mjesto zauzeo HSLS Darinka Kosora.

Među političarima, kao i prošli mjesec, i dalje je uvjerljivo najpopularniji predsjednik države Ivo Josipović koji je osvojio 79 posto glasova. Na drugom je mjestu šef SDP-a Zoran Milanović s 43 posto podrške, a slijedi ga, s dva postotka manje, premijerka Jadranka Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Vlade konačno je uspjela zaustaviti svoj dramatični pad popularnosti.

Istraživanje je pokazalo kako čak 69 posto ispitanih smatra da zemlja ide u lošem smjeru, a njih samo 19 posto misli da je taj smjer dobar. Napomenimo da se među onima koji smatraju da idemo u lošem smjeru našlo 50 posto birača HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je riječ o potezima koje posljednjih mjeseci povlači Vlada, treba istaknuti da ih 61 posto ispitanih ne odobrava, a njih 26 posto te poteze smatra ispravnima.

Prethodni članak:

arti-201007230401006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo