Jezerincu prijeti izbacivanje iz vojnih objekata

Ako biskup Jezerinac još jednom bude imao politički istup, zabranit ću mu ulazak u vojne objekte, poručio je predsjednik Mesić u redovitoj emisiji 'S predsjednikom uz kavu'.

7.12.2009.
18:50
VOYO logo

"Jezerinac se opet javlja jer misli da sam već otišao u mirovinu. Zadnji put je opet imao političko istupanje, a on je vojnik i dok je vojnik nema se pravo miješati u politiku. Još jednom nek' to napravi zabranit ću mu ulazak u vojne objekte", poručio je Stjepan Mesić.

Mesić je u emisiji rekao i kako namjerava odraditi svoj mandat do samog kraja, dakle do 18. veljače 2010. godine, a rekao je i kako smatra da je jako mala mogućnost da će se aktivirati u stranačkom životu. "Bavit ću se onim čime se inače bave bivši predsjednici, treba srediti pribilješke, vršiti korespondenciju, ali ću u svakom slučaju biti na raspolaganju vlasti kad god je to u interesu Hrvatske", objasnio je Mesić viđenje svog umirovljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno jako predsjednik Mesić se obrušio na pitanje prodaje INE mađarskom MOL-u. "Bilo bi dobro da USKOK pita Sanadera i Polančeca što je Hrvatska dobila prodajom INE i prenošenjem upravljačkih prava? Ja sam pročitao ugovor o prodaji, ali nisam saznao što me zanima. Gdje su ti novci?", rekao je Mesić. Komentirajući izjave koje je o njemu davao bivši ministar gospodarstva Damir Polančec rekao je da kad se dim afera proširi do njega "onda ga guši pa valjda nesuvislo govori".

Dotakao se predsjednik i Milana Bandića, odgovarajući na pitanje o javnim nabavkama i funkcioniranju javnih poduzeća, pa je rekao kako je "apsolutno nebulozno" da tvrtka s tisućama zaposlenih ima jednog čovjeka koji je skupština. Rekao je i da ne poznaje nijedan slučaj grada u kojem se javna garaža nalazi ispod nacionalne kazališne kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na posljednje prozivke kako je on treći najbogatiji čovjek u zemlji i kako je koristio svoju poziciju da utječe na neke poslove, primjerice davanje kredita SMS-u u aferi Podravka, Mesić je poručio: "Ti koji to pišu mogu doći vidjeti što ja imam".

Prethodni članci:

arti-200911300502006 arti-200911280146006 arti-200911260347006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo