tečajevi postali hit / Jedan hobi posebno je razveselio Zadranke ove zime: 'Ovo je zanimanje koje nije ograničeno rodom ili godištem'

Sve što se izrađuje vještinom rada ruku, ponovno je populrano otkako se u kući boravi više nego ikada

22.2.2021.
8:10
VOYO logo

Krojenje i šivanje na šivaćem stroju hobi je koji je ove zime razveselio brojne Zadranke, ali i ponekog Zadranina. Tečajevi su postali hit.

U gradu u kojem već godinama nema ni srednjoškolskog smjera za krojače, jedna je modna dizajnerica odlučila pokrenuti akademiju za one koji nemaju ni predznanja, ni vlastiti stroj. 

Sjedila sam za mašinom, šila sam - u Zadru nikada nije bilo popularnije. Tako je i ova mlada majka došla naučiti šivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Oduvijek sam htjela naučiti šivati i veliki sam zaljubljenik u modu. Ovo mi je bila super prilika da zapravo sama mogu doma nešto skrojiti, prekrojiti jer većinu tih stvari koje kupimo danas uvijek bih nešto željela izmijeniti'', rekla je Silva Zrnić.

Akademiju za krojenje i šivanje, u vrijeme kada se rijetko pokreću novi projekti, pokrenula je zadarska modna dizajnerica i – pogodila. Oko 30 polaznika rasporedila je po malim grupama.

''Sve generacije i svi profili. Najviše ima mama, negdje tih 'milenijalsa' što su rođeni '80-tih godina. I muškarci su zainteresirani jer jednostavno ovo je zanimanje koje nije ograničeno rodom ili godištem'', kazala je vlasnica akademije za dizajn i izradu odjeće Ella Dušević.

Sve što se izrađuje vještinom rada ruku, ponovno je populrano otkako se u kući boravi više nego ikada. Za prave znalce stila, šivanje po mjeri nikada i nije izišlo iz mode

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kad prođemo taj ručni rad, onda prijeđemo na vađenje kroja i krojimo, najprije jednostavnije, a onda kompliciranije'', rekla je Lada Raić, krojačica i voditeljica tečaja.

Krojenje je najzahtjevniji dio 32-satnog tečaja, a tu pomažu i dobri stari krojevi iz Burde.

''To je ovim mojim curama stvarno išlo super. Evo, ja sam se iznenadila. To su lijepe stvari, čak malo zahtjevnije koje smo radili. Nije to nešto baš jednostavno'', rekla je Raić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Oni su sad naučili osnove šivanja svega. Oni sad mogu sašiti i sako, i kaput, i haljinu i sve'', kazala je Dušević.

Umjesto modne revije s vlastitom odjećom, polaznici će snimiti foto editorijal prije nego što 25. veljače započne napredni tečaj, ali i novi tečaj za buduće kreatore vlastite garderobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo