JE LI OVO KRAJ SEZONE U HRVATSKOJ? / 'Idući dani će biti ključni, situacija bi mogla biti teška'

Image
Foto: screenshot N1

Slovenija, Austrija i Njemačka traže dvotjednu karantenu za svoje državljane na povratku s ljetovanja u Hrvatskoj pa se postavlja pitanje je li ovo znak da je sezoni 2020. došao kraj?

20.8.2020.
16:46
screenshot N1
VOYO logo

Hrvatskoj bitne zemlje kada je u pitanju turistička sezona, dakle Austrija, Njemačka i Slovenija, stavile su nas na crvenu listu, a vrlo je moguće da nas još danas kasnije čeka ista sudbina i s Velikom Britanijom. Kada je riječ o Hrvatskoj, te iste države su na crvenu listu osobito stavili jednu našu županiju, a riječ je o Splitsko-dalmatinskoj.

Ono što se traži jest dvotjedna karantena za svoje državljane na povratku s ljetovanja u Hrvatskoj. Je li ovo znak da je sezoni 2020. došao kraj? Na ovo pitanje je za Dalmatinski portal pokušao odgovoriti Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MASOVNI 'BIJEG' S JADRANA: /

Na Braču se zatvara i hotel kojeg vode Austrijanci; 'Avion je sletio samo kako bi pokupio goste'

Image
MASOVNI 'BIJEG' S JADRANA: /

Na Braču se zatvara i hotel kojeg vode Austrijanci; 'Avion je sletio samo kako bi pokupio goste'

"Idući dani bit će ključni. Sve ovisi o tome koliko će potrajati ove mjere koje su uvele određene države. Ako potraju nekoliko dana, mislim da ćemo i dalje imati sezonu, no ako ostanemo na crvenoj listi idući tjedan, onda će situacija biti dosta teška pa mislim da čak možemo govoriti i o tome - kraju sezone. Imamo dobar booking za rujan i listopad, no od jučer su počela masovna otkazivanja. 60 posto gostiju u našoj županiji su iz Njemačke, Češke, Poljske i Hrvatske. Ako Nijemci povuku Čehe i Poljake i oni stave Hrvatsku ili županiju na crvenu listu, neće biti dobro. Sve će ovisiti o tome što će se događati narednih dana i kakve će poteze povući avioprijevoznici", kaže Joško Stella za Dalmatinski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jutarnjim satima sastao se Stožer Civilne zaštite, a brojke novozaraženih u Hrvatskoj su danas rekordne. Prema informacijama Dalmatinskog portala, odlučeno je da se donesu mjere koje bi trebale zauzdati pandemiju. Mladi se nalaze među najvećem broju novozaraženih, a žarišta se kriju u većim okupljanjima poput izlaska u klub, vjenčanja, krštenja...

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'SAMO SU POBJEGLI, NIJE IH BILO BRIGA NI ZA LOVU': Austrijanci u Hrvatskoj žale se na diktaturu, izbio skandal i na njihovoj javnoj TV

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo