ZAHVALNI JURICA I SKROMNI IVO / Javio se dvojac koji je 'preživio' Bilićevu čistku

Pred novinarima u stožeru hrvatske reprezentacije pojavio se dvojac koji do ponedjeljka nije imao velikih izgleda da će se zadržati u Bad Tatzmannsdorfu. 'Zahvalni smo izborniku na prilici', uglas su rekli 'preživjeli' iz Bilićeve čistke.

30.5.2012.
17:17
VOYO logo

Igrom slučaja, ali i potrebe unutar momčad donedavni 'autsajderi' Jurica Buljat i Ivo Iličević završili su na Bilićevom konačnom popisu za EURO 2012.

Branič Maccabija iz Haife to ponajviše može zahvaliti ozlijeđenom Dejanu Lovrenu na čiji oporavak Slaven Bilić više nije mogao čekati. Zbog tankog kadra u obrani, Buljat je neočekivano dobio priliku nastupiti na najvećem natjecanju u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je izbornik pružio tu priliku i ja sam mu na tome jako zahvalan. Što se tiče suparnika, mislim da nema nekih favorita, no u utakmicu se mora ući lavovski i to je to", rekao je bivši igrač Hajduka.

Image
Foto: Pixsell

"Ovo će za mene svakako biti veliko iskustvo, a i moramo se znati nositi s pritiskom jer smo ipak mi reprezentativci Hrvatske" rekao je Buljat koji je na početku sezone zbog ozljede ramena propustio šest utakmica, a nakon toga u kontinuitetu odigrao 45 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manje rječiti je bio Ivo Iličević, koji je već duže vrijeme u Bilićevom kadru, a put u Poljsku zaslužio je izvrsnom igrom protiv Estonije u Puli.

"Sretan sam što sam zdrav i što mogu trenirati. Normalno da se nadam da ću igrati. S 25 godina nisam više tako ni mlad, ali ovo svakako jesu najveći trenuci u mojoj karijeri", kratko je rekao Iličević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike