JANDROKOVIĆA I KUŠČEVIĆA UPITALI O BRKIĆEVOJ AFERI: / Evo što su kazali o stranačkom kolegi koji je bio na ispitivanju

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prema medijskim navodima, Brkić je prije dva dana ispitan u svojstvu osumnjičenika jer je presretao poštu svoje žene,

14.4.2019.
13:56
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina u nedjelju zbog tajnosti izvida, nije novinarima rekao u kojem je statusu u aferi SMS, prije nekoliko dana ispitan zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, a ministar uprave Lovro Kuščević i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nisu željeli komentirati tu situaciju, poručivši da policija i DORH trebaju raditi bez ikakvog pritiska sa strane politike.

Prema medijskim navodima, Brkić je prije dva dana ispitan u svojstvu osumnjičenika jer je presretao poštu svoje žene, koristeći usluge bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge osumnjičenog u "aferi SMS".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina, na upite novinara danas u Jasenovcu ponovio je očitovanje Ravnateljstva policije kako su u sklopu istraživanja afere SMS otkrivena druga kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka.

Image
BRKIĆ O OPTUŽBAMA DA JE ŠPIJUNIRAO MAILOVE BIVŠE SUPRUGE: /

'Sramotno u što su pojedinci pretvorili državne institucije'; Oglasila se policija

Image
BRKIĆ O OPTUŽBAMA DA JE ŠPIJUNIRAO MAILOVE BIVŠE SUPRUGE: /

'Sramotno u što su pojedinci pretvorili državne institucije'; Oglasila se policija

No zbog tajnosti izvida ne može iznijeti više detalja pa su i dalje bez potvrde ostali medijski navodi po kojima je vezano za aferu SMS, u svojstvu osumnjičenika ispitan i Milijan Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija postupa po službenoj dužnosti, razmjenjuje sve informacije s Državnim odvjetništvom i kao i u svim drugim kriminalističkim istraživanjima prikuplja obavijesti od građana i ispituje, ako je potrebno, osumnjičenike", kazao je Milina novinarima u Jasenovcu, gdje je nazočio službenoj državnoj komemoraciji u znak sjećanja na žrtve ustaškog logora Jasenovac.

Dodao je da ne može otkriti u kojem statusu je ispitan glavni tajnik HDZ-a, zbog tajnosti izvida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan hoće li biti još privođenja, rekao je da se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Ministar uprave Lovro Kuščević i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković novinarima na komemoraciji nisu željeli komentirati tu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković je kazao da nema više informacija od onih koje su objavljene jučer u medijima, a nije želio niti procjenjivati hoće li i koliko to nanijeti štete stranci u predizbornoj kampanji za predstojeće EU izbore. Rekao je i kako se s Brkićem nije čuo.

"Pustimo da policija i DORH naprave svoj posao bez ikakvog pritiska sa strane politike", kazao je ministar Kuščević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit predstavlja li to uteg stranci i hoće li od Brkića tražiti da se povuče, kratko je odgovorio da HDZ ima najbolju listu za europske izbore, kandidate i program i da će sasvim sigurno biti pobjednici na izborima za Europski parlament. Ne boji se, kaže, da će oporba to iskoristiti u kampanji i da će Brkić biti među prvim temama.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo