JANDROKOVIĆ ZABRINUT REZULTATIMA IZBORA U BiH: / 'Komšićeva pobjeda niti je dobra niti korektna'

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

'U sredinama gdje živi hrvatsko stanovništvo, Komšićevi rezultati su bili na razini 1 do 2 posto.

9.10.2018.
17:58
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog sabora GordanJandroković izjavio je u utorak u Bjelovaru kako je potpuno jasno da je ŽeljkoKomšić, koji je izabran u Predsjedništvo BiH kao hrvatski predstavnik, izabran glasovima Bošnjaka, a ne Hrvata, naglasivši da to nije ni dobro ni korektno i neće pridonijeti stabiliziranju stanja u Bosni i Hercegovini.

„Potpuno je jasno da je Komšić izabran glasovima Bošnjaka, a ne Hrvata. Ako se pogleda analiza izbora, mjesta gdje je on dobio najveći broj glasova, uglavnom su mjesta gdje nema Hrvata ili ih je jako malo. U sredinama gdje živi hrvatsko stanovništvo, Komšićevi rezultati su bili na razini 1 do 2 posto. Ovdje se očito radi o tome da su predstavnici višebrojnijeg, bošnjačkog naroda, izabrali predstavnika Hrvata", izjavio je novinarima predsjednik Sabora Jandroković, vezano za nedjeljne izbore u BiH, kada je za hrvatskog člana Predsjedništva BiH najviše glasova dobio Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte, naspram predsjednika HDZ-a BiH DraganaČovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Niti dobro, niti korektno'

Na nedjeljnim izborima za članove Predsjedništva BiH iz redova tri konstitutivna naroda, Federacija BiH, u kojoj su Bošnjaci višebrojniji nego Hrvati, bila je jedna izborna jedinica. Komentirajući to da su u sredinama gdje živi hrvatsko stanovništvo, Komšićevi izborni rezultati bili na razini jedan do dva posto, a u konačnici je, uz pomoć Bošnjačkih glasova pobijedio i izabran za hrvatskog predstavnika, Jandroković je ocijenio kako to nije dobro ni korektno.

"To niti je dobro niti je korektno, i neće pridonijeti stabilizaciji stanja u Bosni i Hercegovini. Mi ćemo pratiti razvoj situacije, bit ćemo u bliskim odnosima i kontaktima s legitimnim predstavnicima hrvatskog naroda u BiH i vidjet ćemo kakve ćemo poteze povlačiti”, izjavio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u Bjelovaru, prije početka prijateljske utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije i Nogometnog kluba Bjelovar u povodu 110. obljetnice toga kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O aferi SMS

Jandroković je na novinarski upit o početku istrage DORH-a u 'aferi SMS' kratko rekao kako želi da nadležna državna tijela korektno i profesionalno rade svoj posao.

Što se utakmice tiče, Jandroković, rođeni Bjelovarčanin, podsjetio je da je Bjelovar imao niz uspješnih sportaša, pa tako i nogometaša poput Brauna, Bedija, OgnjenaVukojevića, pa i Dinamova trenera MirkaBazića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Puno je tu bilo istaknutih pojedinaca i velika je stvar za grad Bjelovar da Hrvatska nogometna reprezentacija uveliča ovu veliku obljetnicu, 110 godina NK Bjelovar", rekao je predsjednik Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo