'Bitno je sačuvati Agrokor' /

Jandroković: 'Nije simpatično što bivša Ramljakova tvrtka sada savjetuje o restrukturiranju Agrokora'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog sabora ocijenio je kako se tu ne radi o odgovornosti Vlade, već je tvrtka AlixPartners za podizvođače angažirala neke domaće tvrtke

1.2.2018.
15:41
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Komentirajući pitanje je li izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u sukobu interesa jer je njegova bivša tvrtka sklopila ugovor s tvrtkom AlixPartners za savjetovanje o restrukturiranju Agrokora, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković ocijenio je kako se tu ne radi o odgovornosti Vlade, već je tvrtka AlixPartners za podizvođače angažirala neke domaće tvrtke.

"Kada sam vidio da je angažirana tvrtka u kojoj je nekada radio povjerenik Ramljak, taj mi je podatak bio iznenađujući i nije mi simpatičan", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako se o tome trebalo voditi računa prilikom angažmana te tvrtke, a AlixPartners treba odgovoriti zašto su ih angažirali i na koji način to pridonosi procesu u kojem se Agrokor sada nalazi.

Bivša tvrtka Vladina izvanrednog povjerenik za Agrokor Ante Ramljaka Texo Management d.o.o., objavili su mediji, sklopila je ugovor s tvrtkom AlixPartners za savjetovanje o restrukturiranju Agrokora na temelju kojeg svakoga tjedna naplaćuje za poslove savjetovanja gotovo 250.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković ističe kako Vlada nije morala znati koga AlixPartners uzima za podizvođače, već su o tome morali voditi računa oni koji su operativno uključeni u taj proces.

Bitno je sačuvati Agrokor i prehrambenu industriju

Na pitanje podržava li najavu sjednice Odbora za gospodarstvo na kojoj bi se trebala naći tema vezana uz Ramljaka i Agrokor, odgovorio je kako najviše podržava poziciju dobavljača koji su rekli da im je jako bitno da se proces privede kraju, a pri tome se vodi računa o opstanku koncerna Agrokor i budućnosti naše prehrambene industrije.

"To je u ovom trenutku prioritet. Bit će vremena da se raščisti kakva je bila čija uloga u ovom procesu", naglasio je i poručio da treba spasiti Agrokor i omogućiti da imamo snažan maloprodajni lanac, ne samo u Hrvatskoj.

Upitan razgovara li o tome s premijerom Andrejom Plenkovićem, Jandroković je odgovorio kako svaki dan razgovaraju o svim temama, pa i o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče mogućnosti da je Ramljak u sukobu interesa, Jandroković je pojasnio kako Ramljak nije državni dužnosnik da bi se njime bavilo Povjerenstvo za sukob interesa. No, smatra, zdrav razum kaže da to nije bilo najmudrije i trebat će objasniti zašto je to tako.

"Neki kažu da nema kvalitetnijih domaćih stručnjaka za konzalting od ovih koji su angažirani, tako da ne mogu u potpunosti biti siguran je li trebalo uzeti te ljude. Ali, to što su oni uzeti daje nam svima pravo i obvezu za razmišljanje zašto i je li se to baš tako trebalo dogoditi", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo