radio u morh-u / Jakovu Kitaroviću ponuđen status branitelja: Iz ministarstva pojasnili zašto ima pravo na njega

Image
Foto: Pixsell

Jakov Kitarović nije do sada koristio niti jedno pravo koje proizlazi iz Zakona o braniteljima

30.12.2019.
13:20
Pixsell
VOYO logo

Nakon što je aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila kako je njezinom suprugu ponuđen status branitelja, očitovalo se i nadležno ministarstvo iz kojeg su  pojasnili kako ga je ostvario. 

"Uvidom u službene evidencije utvrđeno je kako je Jakov Kitarović bio djelatnik Ministarstva obrane RH u razdoblju od 1994. do 1996. godine, prvo kao državni službenik, a potom i kao djelatna vojna osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakov Kitarović je kao djelatnik MORH-a ostvario status hrvatskog branitelja i to kao pripadnik neborbenog sektora sukladno tada važećim propisima, budući da su sve djelatne vojne osobe ostvarivale status hrvatskog branitelja.

Naglašavamo i kako je uvidom u službene evidencije Ministarstva hrvatskih branitelja utvrđeno da gospodin Kitarović nije koristio niti jedno pravo koje proizlazi iz Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz djelatne vojne osobe status hrvatskog branitelja Odlukom ministra obrane iz 1999. godine priznat je i službenicima i namještenicima zaposlenim u MORH-u i OSRH za vrijeme trajanja Domovinskog rata", odgovorili su iz Ministarstva hrvatskih branitelja. 



Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo