bivši ministar poljoprivrede / Jakovina napustio SDP, a Bernardiću poručio: 'Članarinu zadrži, trebat će vam za izbore u Zagrebu, ti su ipak najskuplji'

'Stranka se pretvorila u front gdje dominiraju gruba podmetanja i spletkarenja koja su samo nastavak stvaranja jedne nezdrave i negativne atmosfere u stranci'

19.12.2017.
10:10
VOYO logo

Tihomir Jakovina, bivši ministar poljoprivrede u vladi Zorana Milanovića, jučer je napustio SDP. U pismenoj obavijesti stranačkom vodstvu navodi kako se prije godinu dana povukao iz aktivne politike i podnio ostavku na sve funkcije u brodsko-posavskom SDP-u, prenosi Jutarnji list.

"Prepustio sam samozvanoj 'pobjedničkoj Berinoj ekipi' da se na valu promjena u SDP-u konsolidira, resetira i što kvalitetnije pripremi za izbore. Rezultat koji je na izborima u svibnju 2017. postignut u Slavonskom Brodu je katastrofalan i velika sramota za SDP", ističe Jakovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašava kako je nakon takvih izbornih rezultata bilo logično da se oni analiziraju na tijelima stranke, a članovima podnese račun za katastrofalan izborni rezultat, ali kako se ništa od toga nije dogodilo.

"To je vjerojatno logično i tebi, Davore, jer takvu analizu za izborni debakl u Zagrebu, kojeg si ti vodio zadnjih 8 godina, nismo čuli. Umjesto toga, kreće unutarstranačka borba i obračun protiv neistomišljenika, a način na koji se određuje jesi li u ekipi ili nisi, još ni danas mi nije sasvim jasan", ističe Jakovina koji podsjeća na slučaj Helene Marić koja je, navodi, izbačena iz stranke zbog proslijeđenog linka s lokalnog portala na svom Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad smo već kod tog slučaja, šaljem lijep pozdrav Aleksandri Kolarić. Ukratko, stranka se pretvorila u front gdje dominiraju gruba podmetanja i spletkarenja koja su samo nastavak stvaranja jedne nezdrave i negativne atmosfere u stranci", kaže Jakovina.

Predsjedniku stranke Bernardiću pak poručuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što osobito iznenađuje, s obzirom na tvoj dugogodišnji staž u Saboru je količina gluposti koju tamo izgovoriš, kao i sugovornici koje odabireš".

Dodaje i kako se crvenio kada je Bernardić replicirao Culeju u Saboru riječima "...niste Vi i drugi branitelji krvavih gaća hodali po Velebitu da bi oni pljačkali Hrvatsku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakovina poručuje predsjedniku stranke i da njegovu preplaćenu članarinu zadrži: "Trebat će vam za izbore u Zagrebu, ti su ipak najskuplji", piše Jutarnji list.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo