Jadranka Kosor: 'Obećanja koja je Grabar Kitarović davala nitko nije uzeo ozbiljno'

15.2.2015.
20:04
VOYO logo

Inauguraciju prve hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za N1 televiziju je komentirala bivša premijerka i stranačka kolegica Jadranka Kosor.

Kosor je rekla kako velika obećanja koja je davala Grabar Kitarović vjerojatno nitko nije uzimao za ozbiljno, ali da ljudi očekuju da će se mnoge stvari mijenjati na bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednica nema ovlasti u gospodarskom smislu i ja sam često bila ljuta na Josipovića kada je prigovarao o gospodarskom programu, rekla sam mu neka pročita Ustav", rekla je Kosor.

"Svima su puna usta zajedništva, kada si političar moraš zagovarati zajedništvo i kad je na Pantovčaku ili Vladi ili Saboru i netko tko ti ne odgovara. Zagovaraj zajedništvo i odgovornost prema državi uvijek", dodala je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žao joj izviždanih

Osvrnuvši se na govor Grabar-Kitarović nakon prisege, Kosor je rekla kako joj je bilo žao što se na spomen bivših predsjednika Stjepana Mesića i Ive Josipovića prolomilo negodovanje.

"I oni su dali svoj doprinos da Hrvatska bude snažna, demokratska država", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebamo se okupiti i zajedno raditi i to svakodnevno svatko od nas svojim postupcima mora dokazivati. Jako je važno da aktualni premijer poziva bivše premijere, da se konzultiramo. Isto bi trebali raditi i predsjednici i bivši predsjednici", izjavila je Kosor.

Kosor je za N1 komentirala što se može očekivati u pet godina mandata novoizabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tom govoru nije bilo ništa novog, to su ponavljali mnogi političari u Hrvatskoj. Čeka nas vrijeme kada to sve treba ostavriti", zaključila je Jadranka Kosor.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo