Jadranka Kosor bi mogla i odustati od kandidature

Krpina se želi vratiti u vodstvo HDZ-a, a na političku scenu ga vraća HDZ iz Biograda na Moru. Tvrdi da HDZ nikada nije napustio, iako je 2007.

13.3.2012.
9:11
VOYO logo

"Mislim da se Jadranka Kosor treba suočiti sa svojim dijelom odgovornosti u onome što je bilo loše u vođenju stranke. Mislim da će ona u tome smislu sama procijeniti svoj položaj. Kao što nisam siguran hoće li svi koji su istaknuli kandidaturu na kraju i ostati kod svoje kandidature, tako ne bih isključio ni da Jadranka Kosor na kraju odustane od kandidature za predsjednicu stranke", kazao je Drago Krpina u razgovoru za Večernji list.

Krpina je nekadašnji glavni tajnik HDZ-a kojeg na političku scenu vraća HDZ iz Biograda na Moru. Tako je prošli vikend izabran za izaslanika na svibanjskom izbornom općem saboru HDZ-a. Protukandidata za to mjesto nije imao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krpina kaže da HDZ nikada nije napustio, iako je 2007., "razočaran stanjem u stranci", na parlamentarne izbore izašao sa svojom listom. Tvrdi da se želi vratiti u odlučujućem trenutku za stranku, a to je izbor novoga vodstva.

"Od novog vodstva stranke očekujem da ne vodi stranku onako kako je vođena u posljednjih desetak godina, kada je članstvo HDZ-a bilo talac Ive Sanadera i onih ljudi koji su slijepo podržavali sve što je on radio", kaže Krpina, a na upit misli li na Jadranku Kosor, kaže kako se njezinim dolaskom na mjesto predsjednice u načinu vođenja stranke nije promijenilo baš ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo