Čačić i ja smo odlično! Sinoć smo se razišli u 23 sata

Ministar financija Linić opovrgava da se svađao s prvim potpredsjednikom Vlade Radimirom Čačićem, kao što pišu pojedini mediji.

24.10.2012.
13:16
VOYO logo

"Ja i Čačić odlično surađujemo. Dovoljno je reći da surađujemo na priprema proračuna za 2013. godine i da smo sinoć se razišli u 23 sata. Kome su u interesu te priče? Tko stvara sukobe?", pitao je Slavko Linić kada je zamoljen da komentira medijske napise o sukobu s prvim potpredsjednikom Vlade.

Naime, na Danu velikih planova u Westinu dalo se zamijetiti da Linić za pad BDP-a okrivljuje izostanak investicija, dok Čačić za to okrivljuje fiskalnu politiku, odnosno kontrolu budžeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za razliku od novinara, ja ne govorim 'ministar Čačić' ili 'Linić' već 'član Vlade'. Zašto vi govorite da je za to kriv Čačić? Za restrukturiranje Hrvatskih željeznica, Jadrolinije, HAC-a nije direktno zadužen Čačić. Za njih je bio zadužen ministar Linić. Zajednički smo dobili dio posla. Optužujem i sebe", rekao je.

Trošarine

Najavio je i da će se, najvjerojatnije od 1. siječnja, a najkasnije do 1. srpnja, mijenjati sustav trošarina koje će se na automobile određivati ovisno o vrijednosti automobilu i emisiji stakleničkih plinova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To će povećati na veće automobile, a smanjiti na manje", kaže Linić. Tu bi se manjim autom trebao smatrati auto kupljen po cijeni do 150 tisuća kuna, a isto tako je za očekivati da će trošarine biti veće za starije automobile zbog ugljičnog dioksida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo