Pripadnici 'Tigrova' /

Izvukli ga iz traktora koji je tonuo: vojnici spasili mještanina Letovanića od utapanja

Image
Foto: MORH/J. Kopi

Skupnik Agim Herjavec te vojnici Marin Matijak i Marko Marenjak odmah su uskočili u pomoć vozaču i izvukli ga iz tonućeg traktora

14.3.2018.
21:16
MORH/J. Kopi
VOYO logo

Prilikom izviđanja terena u selu Stari Brod kod Letovanića, pripadnici bojne "Tigrovi", Hrvatske vojske u srijedu su spasili od utapanja vozača traktora, koji je zbog velike količine vode na tom području izgubio nadzor nad vozilom i potonuo, priopćili su iz Ministarstva obrane (MORH).

Trojica pripadnika HV-a mještanina su izvukli iz kabine traktora koji je potonuo te spasili ga od utapanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapovjednik 3. mehanizirane satnije bojne Tigrovi Tihomir Kastmiler, koji zapovijeda Protupoplavnim namjenski organiziranim snagama u Letovaniću rekao je da su vojnici pravovremeno reagirali, skupnik Agim Herjavec i vojnici Marin Matijak i Marko Marenjak odmah su uskočili u pomoć vozaču i izvukli ga iz tonućeg traktora.

"Hrvatska vojska uvijek je spremna pomoći svom narodu, a ovdje u Letovaniću radimo na izradi zečjih nasipa te punjenju vreća s pijeskom i pružanju potpore civilnom stanovništvu u suradnji sa Državnom upravom za zaštitu i spašavanje", kazao je zapovjednik Kastmiler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poplavom ugroženom području u pomoći lokalnom stanovništvu u Letovaniću trenutačno je angažirano 73 pripadnika Hrvatske vojske.

Mještani Letovanića i sela Brod zahvalni su pripadnicima Hrvatske vojske na pomoći u obrani od poplava, a mještanka iz sela Stari Brod Barica Bešenić rekla je kako im je 2014. godine voda prodrla u kuću, a ovaj put, dodala je, "vojska nam je puno pomogla; dovezli su dva kamiona vreća s pijeskom i napravili zečje nasipe da voda ne bi prodrla u kuću", navode iz MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo