NESLUŽBENE INFORMACIJE / Izvor iz istrage tvrdi: 'Na dronu koji je pao u Zagrebu nisu pronađeni tragovi eksploziva'

Image
Foto: Željko Hladika/Pixsell

Predsjednik Republike Zoran Milanović ranije danas poručio je kako još uvijek čeka nalaz vještačenja

22.3.2022.
20:23
Željko Hladika/Pixsell
VOYO logo

Na dijelovima bespilotne vojne letjelice na kojima je završeno vještačenje nije bilo tragova eksploziva, izvijestila je u utorak navečer Nova TV pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Uzorci vještačeni u Centru za vještačenje "Ivan Vučetić" nisu pokazali tragove eksploziva na dijelovima koji su analizirani, izvijestili su kratko u Dnevniku. Navode i kako je to suprotno svim dosadašnjim tvrdnjama Vlade i Ministarstva obrane te da su za komentar zvali Ministarstvo unutarnjih poslova i Državno odvjetništvo, no nisu ga dobili. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Republike Zoran Milanović ranije danas poručio je kako još uvijek čeka nalaz vještačenja. "Gdje je nalaz Centra za kriminalistička vještačenja 'Ivan Vučetić' u kojem se to kiseli nekoliko dana? S obzirom na to da se o toj istrazi priča kao o javnom dobru, kad već ljudima pokazujemo krhotine tog drona, da vidimo kakav je stvaran forenzički i kemijski nalaz uzoraka koji su izuzeti'', rekao je Milanović.

Vojna letjelica pala je u Zagrebu prije gotovo dva tjedna, a premijer je u petak rekao kako imaju pouzdane i provjerene informacije da je letjelica bila naoružana, da je došlo do eksplozije i da je najvjerojatnije riječ bila o avio-bombi koja je eksplodirala u tlu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo