sve je jasno / Izvještaj ugostitelja: U 13 dana pripremili oko 150.000 obroka, punih sedam dana oni pripremani bez ikakve pomoći i ikakvog troška države

Iz izvješća je također razvidno da su tek 07. siječnja ugostitelji počeli dobivati namirnice preko Ministarstva gospodarstva i robnih zaliha

11.1.2021.
22:25
VOYO logo

13 dana od razornog potresa država se konačno organizirala i počela kuhati i dostavljati hranu stradalim ljudima na Baniji. Posao pripreme i dostave hrane počela je preuzimati državna tvrtka Pleter koja inače vodi brigu o restoranima i uslužnim objektima Vlade i raznih ministarstava ali najviše zarađuje na pripremi hrane i uslugama za Ministarstvo obrane. Istodobno, dok ima siguran prihod od države, tvrtka se ujedno natječe i na tržištu, organizira svadbe i druge svečanosti.

Ima oko 1100 zaposlenih a njima zapovijeda bivši zapovjednik Tigrova general Marijan Mareković koji je direktor Pletera. Inače do prije tri godine bez obzira na siguran prihod, država je Pleteru morala plaćati i režije, toliko su uspješni bili. I posao dostave hrane na potresom razorenom području Pleter nije dobio na javnom natječaju nego mu je država izravno dala posao. Naravno prvo pitanje državi i Pleteru bilo je, gdje ste bili do sad.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
obroci za stradale građanine /

Predsjednik Uprave Pleter za RTL Danas odgovara jesu li bili spremni od prvog dana osiguravati hranu te komentira kako to da su to čak 13 dana radili volonteri

Image
obroci za stradale građanine /

Predsjednik Uprave Pleter za RTL Danas odgovara jesu li bili spremni od prvog dana osiguravati hranu te komentira kako to da su to čak 13 dana radili volonteri

A uoči emisije od Marina Medaka predsjednika Nacionalne udruge ugostitelja RTL Direkt je dobio i precizniji izvještaj o tome što su i koliko na području i za područje Banije napravili hrvatski ugostitelji. Dakle ukupno je isporučeno i pripremljeno oko 150.000 obroka!
I to dnevno, po lokacijama kako slijedi: u Petrinji svakog dana 6000 obroka, samo prvog dana dok se tlo još treslo pripremljeno je oko 1150 obroka
U Glini svakog dana 2000 obroka, u Topuskom 1600, Sisku 1000, Mošćenici 500 a istodobno je i oko 30 restorana u Zagrebu pripremalo i slalo obroke za Baniju dnevno oko 3500. Dakle u 13 dana ponovimo hrvatski ugostitelji su ondje poslali ili pripremili oko 150.000 obroka ! Iz izvješća je također razvidno da su tek 07. siječnja ugostitelji počeli dobivati namirnice preko Ministarstva gospodarstva i robnih zaliha. Dva dana ranije Crveni križ im je stavio na raspolaganje svoje skladište u Zagrebu tako da slobodno možemo reći da su punih 7 dana od potresa obroci pripremani bez ikakve pomoći i ikakvog troška države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo