Izbori u najvećoj stranci / Iznenadna odluka: Petar Škorić povukao kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Podržao je Andreja Plenkovića

13.2.2020.
21:55
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Petar Škorić u četvrtak je povukao kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a, poručivši na Facebooku kako želi sve u stranci potaknuti na smirivanje tenzija i fer kampanju na stranačkim izborima te je ponovio da potporu daje aktualnom predsjedniku Plenkoviću za novi mandat.

Škorić je na svom Facebook profilu naveo da je nakon objave svih kandidatura, sinoć podržao aktualnog predsjednika stranke Andreja Plenkovića u utrci za novi mandat, uvjeren kako je to najbolje za Hrvatsku, a i s ciljem zatvaranja unutarstranačke blokovske kampanje, koja se, kako navodi, posljednjih dana usijala iznad svih granica dobrog ukusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjerenja sam da dosadašnji način vođenja kampanje, u koju sam i sam uvučen kroz razne političke spekulacije, vodi isključivo prema podjelama. S obzirom na navedeno i unatoč iskrenim političkim namjerama, donio sam odluku o povlačenju kandidature za potpredsjednika stranke, želeći sve potaknuti na smirivanje tenzija i 'fair play' kampanju. HDZ je iznad svih nas pojedinaca i iz ovih izbora moramo izići jači", poručio je u objavi Škorić, predsjednik splitske gradske organizacije HDZ-a.

Zahvalio je i svim članovima i simpatizerima HDZ-a na podršci od trenutka objave kandidature za potpredsjednika stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škorić je naglasio kako je u svojim istupima često naglašavao da je bogatstvo HDZ-a u širini i različitosti, a njegova snaga u jedinstvu.

Također, ističe, zauzimao se i protiv blokovskih podjela unutar ''jedne obitelji'', a aktualnom predsjedniku Plenkoviću sugerirao je snažno povezivanje svih dijelova stranke i usklađivanje svjetonazorskih tema s potrebama njihova tradicionalnog glasačkog tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjestan sam da je jedno biti predsjednik stranke i provoditi stranačku politiku, a drugo biti premijer i provoditi državnu politiku. Nadam se i vjerujem da će buduće vodstvo stranke voditi računa o povratku povjerenja dijela naših glasača koji su nam na proteklim izborima uskratili podršku. U daljnjem političkom djelovanju nastavit ću pridonositi jačanju zajedništva i poticanju unutarstranačkog dijaloga na svim razinama jer samo svi zajedno možemo ostvarivati zacrtane političke ciljeve na dobrobit Hrvatske i svih sugrađana", napisao je večeras Škorić na Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike