'Iznenadili smo se kada nam je stigao račun! Nismo mogli vjerovati...'

Kada vas put odvede na stranice TripAdvisora i kada u njenu tražilicu ukucate Splitsko-dalmatinsku županiju, izronit će vam među atrakcijama na prvome mjestu – Vidova gora.

25.9.2014.
7:57
VOYO logo

Svašta su o splitskoj staroj jezgri napisali strani gosti, većinom su se oduševljavali viđenim, no bilo je i onih koji su stanje u Palači ocijenili kao užasno, piše Slobodna Dalmacija.

''Možda smo posjetili Palaču u krivo vrijeme, jer je bila prepuna TV ekipa, koje su snimale Igre prijestolja. Za takvo povijesno mjesto – iznenadio nas je nedostatak atmosfere i nebriga o istom. Ono što nas je iznenadilo bilo je vjenčanje na Peristilu, to je, moramo priznati, unijelo i život i dušu u grad'', piše jedan od gostiju iz Velike Britanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Gužva unutar staroga grada nastane obično kada krenu grupe s kruzera u šetnju, to možete lako izbjeći tako da posjetite grad izvan sezone'', kazuje dobro upućena gošća i dodaje: ''Krenite u šetnju Palačom noću! Osvijetljena je i sigurna, plus možete bilo gdje uzeti nešto za jelo ili za piće na Rivi, recimo.''

Ima i oduševljenih turista

''Iznenadili smo se kada nam je stigao račun! Nismo mogli vjerovati kako je sve jeftino! Na glavnom trgu u Veneciji ili Dubrovniku možete slobodno očekivati da će vam cijene biti nerazumno visoke, no u Splitu tako nije, desert i koktel smo platili svega 20 funti'', veli oduševljena turistkinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Judy L. iz Australije poručuje ljubiteljima putovanja kako Split tek izgleda kao ''velika zamka za turiste'', pritom misleći na svu silu novootvorenih butika, kafića, bistroa, suvenirnica u krilu staroga grada.

''Originalno tisućugodišnje klesano kamenje, cigle iz rimskog doba, podrumi, uske uličice, sve je to jednostavno neodoljivo'', kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri sata u Splitu su dovoljna

Chris iz Rusije nije oduševljen Splitom, za njega su Trogir i Šibenik jednostavno – ljepši.

''Loše je to što se zbog turizma i jeftine zarade doslovno prekrilo ono što uistinu vrijedi vidjeti, a to su zidine. Fotografiranje s rimskim vojnicima za pet eura drži jeftinim, baš kao i pokušaj da nas djevojke odjevene u tunike uče povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Tri sata u Splitu su za mene bila posve dovoljna'', zaključuje Rus.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo