prosvjed u zagrebu /

Iz Ubera poručili: 'Blokiranje grada predstavlja opasnost za građane i infrastrukturu grada'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U prosvjedu taksista svoju priliku za bolju zaradu vidjeli su upravo u Uberu koji partner-vozače poziva da iziđu na ceste, a za određen im broj vožnji nudi bonuse

21.6.2017.
10:00
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

U srijedu prijepodne počeo je prosvjed nekoliko stotina taksista u Vukovarskoj ulici u Zagrebu.

Image
AKCIJA PROTIV UBERA /

Taksisti prosvjeduju protiv Ubera: 'U Vukovarskoj ostajemo do daljnjega!'

Image
AKCIJA PROTIV UBERA /

Taksisti prosvjeduju protiv Ubera: 'U Vukovarskoj ostajemo do daljnjega!'

Taksisti nezadovoljni nelojanom konkurencijom, prvenstveno Uberom, parkirali su svoje automobile na potezu od Savske ceste pa sve do Ulice Hrvatske bratske zajednice te se promet odvija otežano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prosvjedu taksista svoju priliku za bolju zaradu vidjeli su upravo u Uberu koji partner-vozače poziva da iziđu na ceste, a za određen im broj vožnji nudi bonuse.

Zanimljivo je da Uber svojim vozačima savjetuje da zbog gužvi izbjegavaju baš Vukovarsku ulicu, iako je vjerojatnije da je pravi razlog izbjegavanje bliskog susreta s nezadovoljnim taksistima, a iz tvrtke su se oglasili i priopćenjem za javnost kojeg prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo da blokiranje grada predstavlja opasnost za građane i infrastrukturu grada. Blokiranjem grada najviše trpe građani, ali se takvim nepromišljenim odlukama šteti i poslovanju grada, gospodarstvu te se ograničava pristup javnim servisima.

U tijeku je turistička sezona diljem Hrvatske, a blokada gradova ne prikazuje sliku Hrvatske kakvu želimo da strani gosti zapamte. Ovakav pritisak je u današnje vrijeme neprihvatljiv i predstavlja relikt nekih prošlih vremena, te nije primjer moderne europske države. Smatramo da se problemi mogu rješavati na drugačiji način.

Uber potiče kretanje u gradovima, a u Hrvatskoj ga koristi više od 100.000 ljudi zato što je pouzdan, siguran i lako dostupan. Turisti iz čak 118 zemalja su koristili Uber tijekom ove godine.

U konstruktivnom smo dijalogu s predstavnicima vlasti te podupiremo donošenje nove regulative koja štiti pravo potrošača na izbor i promiče tržišno natjecanje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo