FOTO: / Iz mora izvukli leš dupina težak 300 kilograma

Iz mora u Novigradu u ponedjeljak je izvučen leš dupina dugačak tri metra i težak oko 300 kilograma. Zasad nije poznato što ga je usmrtilo.

9.10.2012.
14:36
VOYO logo

U plićini pored novigradskog Šperona na Rivareli u nedjelju je u večernjim satima primijećen leš odraslog dupina. Nadzornik Lučke uprave Umag-Novigrad Ecio Radin rekao je kako su odonda promatrali kako ga morska struja pomiče, a da su ga na obalu izvukli tek u ponedjeljak. Operaciju izvlačenja leša dupina teškog dugog oko tri metra i teškog oko čak 300 kilograma organizirali su vatrogasci i veterinari, a pomno su promatrali i svi građani koji se se ondje zatekli.

Stradao od brodske elise?

iPress piše kako je tijelo dupina bilo u raspadajućem stanju što daje naslutiti da već nekoliko dana pluta u moru. Prema vidljivim oštećenjima lešine dupina, koja nije imala dio glave i rep, dupin je moguće stradao od elise motora na nekom čamcu ili brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije isključena ni mogućnost da se uhvatio u ribarsku mrežu pa se utopio te su ga ribari ostavili plutati u moru. O kojoj se vrsti radi i uzrok stradanja dupina trebaju utvrditi djelatnici Veterinarske ambulante.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo