PRIJEVREMENI IZBORI? /

Iz HNS-a poručili: 'Ne očekujemo prijevremene izbore, ali već smo spremni za njih'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U komentaru za Vijesti.hr, iz HNS-a su poručili kako ne očekuju prijevremene izbore.

5.9.2018.
10:34
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Mogućnost prijevremenih parlamentarnih izbora proteklih dana jedna je od glavnih tema u hrvatskim političkim krugovima. Sam predsjednik Vlade Andrej Plenković u nekoliko je navrata istaknuo kako je HDZ spreman za sve, pa i tu mogućnost.

O takvom se scenariju navodno razmišlja ukoliko izbačeni HDZ-ovac Darko Milinović aktivira svoj saborski mandat te potencijalno ugrozi aktualnu saborsku većinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U komentaru za Vijesti.hr, iz HNS-a su poručili kako ne očekuju prijevremene izbore, no kako su već spremni za njih. Naglasili su i kako je pred ovom Vladnom mnogo izazova te kako u HNS-u formiraju izborni stožer.

HNS za Vijesti.hr: Ne očekujemo prijevremene izbore, ali spremni smo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Hrvatskoj narodnoj stranci – liberalnim demokratima ne očekujemo prijevremene parlamentarne izbore. Ova Vlada desnog centra i liberala pred sobom ima mnogo izazova, no ako iz bilo kojeg razloga do njih dođe - HNS je već spreman. Najbolji pokazatelj za to je i nedavna odluka Predsjedništva HNS-a o formiranju izbornih stožera za parlamentarne izbore.

Kada je u pitanju rad Vlade stav HNS-a je da uvijek može i mora bolje – upravo zato smo u više navrata pozvali koalicijske partnere da počnu pratiti reformski tempo HNS-ovih ministarstava.

HNS-u, kao progresivnoj liberalnoj stranci nije bitno ni lijevo, ni desno, već samo naprijed i sukladno tome fokusirani smo na opipljiv rezultat u politici koji građani mogu osjetiti u svojim svakodnevnim životima, što se vidi kroz obrazovnu reformu i procese u sektoru graditeljstva, kao i u ostvarenom doprinosu po pitanju porezne reforme ili civilizacijskih iskoraka kao što je to usvajanje Istanbulske konvencije", pojasnili su iz HNS-a za Vijesti.hr.

Puhovski za Vijesti.hr: "Ako idemo na izbore, velika koalicija je realna varijanta"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u današnjem komentaru za Vijesti.hr, politički analitičar Žarko Puhovski kazao je kako najizgledniji ishod mogućih izbora - velika koalicija. 

"Raspuštanje Sabora možemo imati tek u ranom listopadu, što znači da do izbora ne mogu doći prije ranog studenog. Problem je u tome što ne znamo možemo li vjerovati ispitivanjima javnog mnijenja. Ako su iole točna, nakon tih izbora realna varijanta morala bi biti velika koalicija. Ne jer ja to želim, nego zato što će, ako bude iole jak, Živi zid u Sabor dovesti dvoznamenkasti broj zastupnika. Oni su nesposobni i nevoljni za bilo kakvo koaliranje, MOST se dvaput osramotio kao koalicijski partner, tako da HDZ-u ostaje pokušaj balansiranja sa 76, 77 ruku, što smo imali dosad - ili velika koalicija", zaključio je Puhovski za Vijesti.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo