radionica obuzdavanje bijesa / Ivošević se ispričao novinarki, no oporbi se nije svidjelo što Puljak nije bio prisutan: 'To je na razini osnovne škole'

Nezadovoljna oporba napustila je sjednicu. Puljak se, kažu, mogao sjednici pridružiti video linkom

17.2.2022.
22:00
VOYO logo

Prije tjedan dana poslan je na radionicu za obuzdavanje bijesa zbog verbalnog napada na novinarku, a danas je već među novinarima i daje izjave. Bojan Ivošević, zamjenik splitskog gradonačelnika Ivice Puljka, progovorio je prvi put nakon incidenta uoči sjednice Gradskog vijeća. 

Na njoj ipak nije bio splitski gradonačelnik - zbog čega su pljuštale kritike. Iako je najavio kako će se na mjesec dana povući iz javnosti i krenuti na brzi tečaj komunikacijskih vještina, Bojan Ivošević danas je ipak stao pred kamere. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ova izjava je na neki način iznimka svim medijima jer sam smatrao ljudskim činom, ne samo preko društvenih mreža, što je jedino bilo moguće u tom trenutku, jer sam bio van zemlje, izaći pred medije, osobno se ispričati gospođi Nikolini Lulić na neprimjerenoj komunikaciji koju sam imao prema njoj, naučio sam svoju lekciju, žao mi je”, kazao je Bojan Ivošević, zamjenik gradonačelnika Splita.

No njegov šef, smatra oporba, nepojavljivanjem na današnjoj sjednici izbjegao je brojna neugodna pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„To je na razini osnovne škole, kao kad mi je teško pa ja sad imam temperaturu. Isto tako je neozbiljno da dogradonačelnik onako prijeti novinarima pa kažu išao je evo sedam dana na neku radionicu, pa je danas opet tu s nama”, rekao je Igor Stanišić, splitski gradski vijećnik.

Image
prvi istup nakon incidenta /

VIDEO Bojan Ivošević javno se ispričao novinarki: 'Ja sam svoju lekciju naučio i stvari će se sigurno promijeniti'

Image
prvi istup nakon incidenta /

VIDEO Bojan Ivošević javno se ispričao novinarki: 'Ja sam svoju lekciju naučio i stvari će se sigurno promijeniti'

„Oni su opet gurnuli danas zamjenika Ivoševića u prvi plan, na neki način kao topovsko meso, a ovaj potez gradonačelnika je kukavički”, izjavio je Vice Mihanović, splitski gradski vijećnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljna oporba napustila je sjednicu. Puljak se, kažu, mogao sjednici pridružiti video linkom. 

„Dobro tu se slažem, mislim da je mogao se ono uključiti. Zašto nije evo to će te ga morati pitati kad se prvi put pojavi javno i mi ćemo ga to pitat”, rekao je Josip Markotić, splitski gradski vijećnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Mislim da bi bilo zaista neodgovorno da je došao bez testiranja na sjednicu Gradskog vijeća. Kao što ste vidjeli, kao što su svi mogli vidjeti, oba dogradonačelnika su tu, sve gradske službe su tu i odgovarali su svi na sva pitanja koja su vijećnici imali”, smatra Igor Skoko, splitski gradski vijećnik.

Ono što je sve zanimalo je pitanje, je li sve krenulo od navodnog medijskog reketa Slobodne Dalmacije prema Gradu Splitu, kako tvrde bliski Puljkovi suradnici. I zašto to nisu prijavili DORH-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ako je bilo reketa očekujem da gradonačelnik javno obrazloži kakav je to bio reket, jer je to preteška riječ. Ukoliko nije očekujem da se ispriča Slobodnoj Dalmaciji i da više ne koristi takvu retoriku da bi se izvukao sam iz nekih svojih problema i vlastitih grešaka”, izjavio je splitski gradski vijećnik Davor Matijević.

I nakon što mu se spusti visoka tjelesna temperatura, za Ivicu Puljka ostaje užarena politička atmosfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo