'TREBAO BIH LIKOVATI, ALI...' / Todorić o povlačenju optužnice za Agrokor: 'To nije blamaža, to je skandal'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Todorić je u utorak na Facebooku zatražio ostavku Glavne državne odvjetnice i premijera Plenkovića

17.11.2021.
21:27
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je u srijedu istražni zatvor za svih petero osumnjičenika, među kojima su bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin i nekadašnja članica Uprave Agrokora Piruška Canjuga, a koji su uhićeni u utorak u dva kraka istrage DORH-a i Pnuskoka. Sumnjiči ih se, među ostalim, za zlouporabu položaja i ovlasti i nezakonito pogodovanje. 

Bivšim vlasnik Agrokora, Ivica Todorić za Dnevnik Nove TV je komentirao povlačenje optužnice za slučaj Agrokor. "Na ono što se u zadnje vrijeme događa u Hrvatskoj, ja bih trebao likovati. No, ja sam dio našega okruženja. Ja sam Hrvat. U ovom trenutku mogu samo biti žalostan", rekao je Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OGLASILI SU SE /

Državna odvjetnica Hrvoj-Šipek: 'Odbacujem insinuacije o zataškavanju. DORH nije odustao od optužnice za Agrokor'

Image
OGLASILI SU SE /

Državna odvjetnica Hrvoj-Šipek: 'Odbacujem insinuacije o zataškavanju. DORH nije odustao od optužnice za Agrokor'

'To nije blamaža, to je skandal'

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek na današnjoj je konferenciji za medije poručila da za njih to nije bila blamaža.

"To nije blamaža, to je skandal. Na njima se vidi, to su lica koja je trebalo gledati, koje su dokazale da se sa njima upravlja", komentirao je Todorić. "One su četiri godine do sad to radili. I što su na kraju napravili? Sramotu hrvatskom pravosuđu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedino sam ja taj koji je optužen da sam za 1,2 milijarde oštetio firmu. A mojih para je bilo preko sedam milijardi unutra. Ovaj manevar su napravili što su se izvukli da im sud ne sruši optužnicu. Hapse ljude radi toga i pričaju nebuloze. Imamo dokaze, zna se sve. Moram vam kazati da sam na početku razumio o čemu se radi, da se od početka radilo na koruptivnim osnovama. Krenuo sam od početka da tu koruptivnu hobotnicu razotkrijem", rekao je.

Todorić je u utorak na Facebooku zatražio ostavku Glavne državne odvjetnice i premijera Andreja Plenkovića. "To ne može ostati 10 minuta na toj funkciji", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo