IVICA TODORIĆ: / 'Ja sam od 1975. radio dan noć i nikad nisam imao para, nisam imao vremena, nisam imao ništa'

Image
Foto: Screenshot: Nova TV

Todorić očekuje da će preko tužbi koje će podići zaraditi veliki novac

27.10.2018.
20:18
Screenshot: Nova TV
VOYO logo

Ivica Todorić bit će izručen hrvatskom pravosuđu, odlučio je sud u Londonu, u kojem je osnivač Agrokora htio ostati radije nego da se vrati u Hrvatsku. No ta mu se želja nije ispunila.

Nakon što je Visoki trgovački sud potvrdio nagodbu u Agrokora, a sud u Londonu odbio njegov zahtjev da ne bude izručen Hrvatskoj, Todorić je dao intervju Novoj TV. Tvrdi da se sve odvija onako kako je sam planirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da sve ide u smjeru koji njemu odgovara

"Ja sam to očekivao, to je sada dio moje stvarnosti i mojih obaveza i zadataka koje imam i ja se jako dobro s njima nosim jer mislim da to sve ide u odličnom smjeru koji sam i sam planirao", kazao je osnivač Agrokora.

Kaže da ga nitko nije kontaktirao te da mu je na sudu rečeno da je "za 14 dana nekakva žalba", za koju ne zna točno proceduru. No, kazao je, netko iz policije će mu se javiti i reći mu kada treba doći na aerodrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da nikakve žalbe neće dizati.

"Znam što mi je zadatak i cilj"

Na pitanje boji li se Remetinca, odgovorio je: "Ja ne znam je li mene netko doživljava da sam čovjek koji se straši, da nisam realan, da ne razumijem u kojim sam okolnostima i što mi je zadatak i koji mi je cilj", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije mu pomogla ni ugledna Cherie Blair, konstatirala je novinarka, a on je priznao: "Mi smo nažalost za nas tu potrošili dosta ozbiljne pare. Nisu to neke astronomske jer smo pazili, ali ona je najmanje koštala. To je sto posto što vam sada govorim", tvrdi Todorić.

Što se tiče plaćanja troškova, priznao je kako su mu prijatelji iz Srbije puno pomogli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad na Dalić

I u intervjuu se, kao i jučer u blogu, ponovno osvrnuo na Martinu Dalić i optužio je za ortački kapitalizam.

"Ako netko zna da ja nisam bio povezan s politikom onda mislim da to najbolje bi trebala znati gospođa Dalić. Može se kazati da je ona jedan dio tima, ortačkog tima, Borislava Škegre. Znači od Borislava Škegre do danas ona sve zna. Ona ima svaku informaciju, za svakog ministra financija, ona zna gdje sam bio, šta sam dobio", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napao je i ministra financija Zdravka Marića.

"Evo u konačnosti zadnji čovjek je bio Marić, pa je li vidite što je čovjek napravio. Mislim, neprofesionalno, nekorektno itd. Meni se zamjera što sam neke ljude optužio. Ja nisam nikog optužio, ja sam samo govorio istinu. Pazite, ako je on kod mene radio, ako je imao povjerljive informacije, a imao je povjerljive informacije i ako smo mu mi bili kolege, je li profesionalno da on i dalje učestvuje u poslovima u državi vezano na Agrokor? Nije. Trebao se izuzeti, razumijete i nije se izuzeo. Dapače, sjedi tamo, sjedi s njima koji su upropastili firmu, oteli firmu, uništili obitelji i moju obitelj i tako dalje i sram ga može biti. I da ima malo morala, ne bi tamo bio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da nikad nije imao ništa, ali da će uskoro zaraditi velik novac

Todorić očekuje da će preko tužbi koje će podići zaraditi veliki novac.

"Ja sam do sada od 1975. radio dan noć i nikad nisam imao para, nisam imao vremena, nisam imao ništa. Ja ću sada konačno kroz tužbe koje ću podići dobiti sigurno velike, ogromne novce. Ja ću prvi put imati para i prvi put ću reći da mogu kazati da sam bogat čovjek. Međutim ja ću kao i do sada sve uložiti u Hrvatsku, sebi ni kune", tvrdi Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne misli da se ima od čega braniti, optužnica je za njega sramota

Na pitanje hoće li odgovarati na pitanja hrvatskog pravosuđa, Todorić je rekao: "Ima u tim SMS-ovima tobože da je izjavio ovaj Ante Ramljak i vrlo interesantne primjedbe koje je davao oko toga i kako se ismijava na sve to što se dešava. Pazite, oni su poslali tamo hrpe papira i dokumenata koje maltene nitko ne razumije i sada, kako se zove, jadni ljudi što će, dobili dvije tone papira i sada Todoriću u dvije tone papira nešto napravi. Ja vam nisam vidio tu optužnicu, nisam još pročitao tu optužnicu i ništa. Ja ne mislim na nju odgovarati jer to je sramota, ja se nemam od čega braniti", tvrdi osnivač Agrokora.

Kaže da mu nije bitno koliko će biti u Remetincu. "Meni je svejedno bio, netko veli da ću Božić doživjeti. Može biti i 15 Božića, ali je važno da ja, kako se zove, dođem do istine. I nažalost ta će istina dramatično hrvatsku državu koštati", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo