smiješe li mu se bolji dani? / Ivi Sanaderu padaju presude za Ina-MOL i 'Fimi-Mediju'!

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Osobe dobro upućene u pravosudna zbivanja ne znaju točno što će odlučiti ustavni suci, ali kažu kako su veliki izgledi da presuda neće proći njihov test

23.6.2015.
8:35
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Do početka godišnjih odmora Ustavni sud vjerojatno će odlučiti o ustavnoj tužbi Ive Sanadera, bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a, na presudu u slučaju Ina-MOL, a Slobodna Dalmacijapiše kako bi se to moglo dogoditi već do kraja mjeseca.

Sanaderovi su je odvjetnici podnijeli nakon što mu je Vrhovni sud u lipnju prošle godine smanjio kaznu od deset godina zatvora, koju mu je 2012. godine odmjerilo vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod predsjedanjem Ivana Turudića, na osam i pol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno su veliki izgledi da presuda neće proći njihov test. Čedo Prodanović, odvjetnik bivšeg premijera i lidera HDZ-a, kratko je Slobodnoj Dalmaciji odgovorio kako nema saznanja o datumu odluke Ustavnoga suda.

"Nama bi svakako odgovaralo da bude što prije", rekao je za Slobodnu u telefonskom razgovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno će odluka biti gotova do 1. srpnja, kako se ne bi poklopila s predizbornom kampanjom. 

Utvrdi li Ustavni sud da su mu u dosadašnjem postupku prekršena prava, Sanaderu se smiješe bolji dani, možda čak i sloboda. Ne odmah, jer na snazi bi ostala presuda u slučaju 'Fimi-Media', dodaje Slobodna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Padnu li obje presude, bivši bi premijer na jesen mogao na slobodu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo