OPORBENA ZVIJEZDA / Ivana Kekin ocijenila Možemo! u Zagrebu: 'Dala bih nam -5'

Image
Foto: Danas.hr

Uoči prosvjeda oporbe za Markovu trgu kaže da je svaki dan bez HDZ-a dobar dan i da zato Možemo! traži izbore odmah

Katarina Dimitrijević Hrnjkaš

Katarina Dimitrijević Hrnjkaš

Dajte joj 100 metara ulice i u njoj će naći heroja ili skandal. Novinarstvo joj je strast, ne posao

16.2.2024.
8:39
Danas.hr
VOYO logo

Saborska zastupnica Ivana Kekin u intervjuu za danas.hr dala je ocjenu svojoj stranci Možemo! u vođenju Zagreba te neskromno dodijelila vrlo visoku ocjenu.

"Mislim da smo u Zagrebu jako dobri, da se dio toga ne vidi i tek se počinje pokazivati, kao kad gradite kuću i kada najduže traje izgradnja temelja. A dok gradite temelje - ne vidi se ništa. Isto je i sa Zagrebom, u dvije i pol godine u kojima upravljamo Zagrebom, pokazali smo da upravljamo odgovorno, bez agresije, da svaki potez podređujemo javnom interesu i jako je važno da smo hrabri raditi reforme. To su reforme koje se HDZ i mnogi drugi nisu usudili raditi jer su neugodne i zato što svaka prava reforma uključuje i suradnju građana. Istina je da i građani moraju mijenjati navike i to je proces koji traje, rezultat se ne vidi odmah. Nekad to nije u jednom mandatu nego tek naknadno i zato naša zemlja stagnira, jer HDZ nije spreman raditi reforme koje će se pokazati u drugom mandatu", rekla je Kekin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje da dade ocjenu kao u školi, odgovorila je: "Školski, minus pet."

U okviru priprema za prosvjed oporbe u subotu protiv Vlade, koji je prije svega motiviran nezadovoljstvom odabirom Ivana Turudića na mjesto glavnog državnog odvjetnika, mnogi njihovi volonteri u Zagrebu u izravnom kontaktu s ljudima nastoje motivirati što više njih da dođu na prosvjed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'KONCENTRIRANI SMO NA PROSVJED' /

Ivana Kekin: 'Plenković je nametnuo osvjedočenog lažljivca i frenda kriminalaca na čelo institucije!'

Image
'KONCENTRIRANI SMO NA PROSVJED' /

Ivana Kekin: 'Plenković je nametnuo osvjedočenog lažljivca i frenda kriminalaca na čelo institucije!'

Na pitanje znači li to da su već u predizbornoj kampanji, Ivana Kekin je rekla:

"Mi tražimo izbore i ja bih da su odmah. Svaki dan HDZ-a na vlasti je loš dan. A svaki dan bez HDZ-a je dobar dan. Naravno da je to i dio aktivacije pred izbore i dio komunikacije s građanima i želimo - ne HDZ-ove birače jer su oni interesna grupa i sigurno je da ih se ne može preobratiti jer imaju vlastiti interes kad glasuju za HDZ - ali da sve druge građane da aktiviramo tako da im objasnimo da nema nesudjelovanja na izborima. Svatko, tko ne sudjeluje na izborima, nažalost sudjeluje u održanju postojeće situacije. Neizlazak na izbore je glas za Ivana Turudića. To treba biti jasno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeruje da Možemo! ima snage polučiti dobre rezultate na parlamentarnim izborima i u drugim gradovima, osim u Zagrebu.

"Mi imamo jake lokalne grupe, odnosno jake partnere u mnogim gradovima. U Pazinu smo na vlasti, u Istri je jaka grupa, u Rijeci, Osijeku, Korčuli. U Dubrovniku smo u partnerstvu sa 'Srđ je naš', koji je jak. Imamo i manja mjesta gdje se budi želja za promjenom - počevši od Slavonije - i očekujem jako dobru podršku u svim izbornim jedinicama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Ivana Kekin dala ocjenu za Možemo! u Zagrebu: 'Školski bi to bilo -5'

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo