O Agrokoru /

Ivan Vilibor Sinčić u ime Živog zida: 'Tražimo da u istražnom povjerenstvu bude barem jedna osoba koja nikad nije bila u vlasti'

Image
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

'Oni koji su politički odgovorni ne bi trebali sudjelovati u istražnom povjerenstvu za Agrokor, prema tome tražimo da u istražnom povjerenstvu bude barem jedna osoba koja nikad nije bila u vlasti', naglasio je Sinčić

10.10.2017.
12:58
Duško Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Ivan Vilibor Sinčić u ime Živog zida održao je konferenciju za medije tijekom koje se očitovao o jučerašnjem izvješću revizije u Agrokoru i dao komentar o istražnom povjerenstvu koje bi trebalo biti osnovano.

„Rezultati izvješća su sramotni za zemlju, dokazuju sve ono protiv čega se Živi zid bori od 2011. godine, a to je da institucije nisu radile svoj posao, poput DORH-a i Policijske uprave, nego da i Vlade i ministri nisu radili svoj posao. Oni su duboko umiješani i kompromitirani u sve ove negativne rezultate oko Agrokora i tražimo ne samo kazneno-pravnu odgovornost nego i političku odgovornost. Pozivamo DORH da sve kaznene prijave koje su od samostalnosti podnesene za Agrokor, oko Agrokora, za dijelove koncerna, odgovorne osobe u Agrokoru, da objedine u jedan spis, sada je vrijeme da se suočimo s istinom i da rade profesionalno bez odgoda, bez odugovlačenja. Ova zemlja treba odgovornost, krupni kriminal treba sankcionirati.", rekao je Sinčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Što se tiče političke odgovornosti, sve dosadašnje Vlade, pogotovo ministri gospodarstva, poljoprivrede i financija koji su sjedili ne samo u ministarstvima nego i u raznim saborskim tijelima i u drugim tijelima kao što je nadzorni odbor, koji su davali tolike kredite i poticaje morali su znati što se događa. Svi oni koji su sudjelovali u vlasti su bili na izvoru informacija, neki su radili prije u Agrokoru, neki su bili na platnom spisku Agrokora i smatramo da treba tražiti njihovu političku odgovornost. Oni koji su politički odgovorni ne mogu sudjelovati, tj. ne bi trebali sudjelovati u istražnom povjerenstvu za Agrokor, prema tome tražimo da u istražnom povjerenstvu bude barem jedna osoba koja nikad nije bila u vlasti.", dodaje. 

„Što se tiče samog istražnog povjerenstva za Agrokor, treba reći da je jedno istražno povjerenstvo već postojalo, '96. i '97. godine, istražno povjerenstvo za ukradeno žito u koje je bio direktno umiješan Ivica Todorić. Povjerenstvo je bilo izrazito neuspješno, sve je zataškano. Mi smo zadnjih tjedan u suradnji sa saborskim službama tražili sve moguće informacije u vezi tog povjerenstva. Fonogrami ne postoje, nemoguće je doći do njih, jesu li uništeni ili nisu nikad ni spremljeni to ćemo utvrditi. Što se tiče zapisnika, neupotrebljivi su, ništa suvislo se iz njih ne može utvrditi. Dakle već jedanput su zataškali, gospodin Šeks je vodio povjerenstvo, zataškali su kriminal u Agrokoru, zašto vjerovati da novo povjerenstvo sastavljeno od takvih ljudi, zašto od njih očekivati nove rezultate i spoznaje? Neće oni sami sebi suditi.“, upozorio je Sinčić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo