LIJEVALO KAO IZ KABLA / Istru poharalo nevrijeme, zbog tuče zaustavili promet

Ceste su se na trenutak potpuno zabijelile zbog leda koji je padao

26.5.2024.
16:51
VOYO logo

Jako nevrijeme pračeno tučom u nedjelju poslijepodne pogodilo je Istru. Čitatelj nam je poslao snimku jake tuče koja se sručila između Loborike i Marčane kraj Pule.

Tuča je zahvatila i motovunsko područje, a bila je toliko jaka da se promet morao zaustaviti na neko vrijeme. Vijest o "žestokom" nevremenu u središtu Istre objavio je i IstraMet na svojim društvneim mrežama, a u komentarima je netko napisao da u je u Šegotićima oko 16 sati "lijevalo kao iz kabla".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL-ov Dorian Ribarić dao je vremensku prognozu za idući tjedan istaknuvši da novi tjedan započinjemo sa stabilnijim i sunčanijim vremenom. Bit će i malo toplije, ujutro uz nešto češću pojavu magle. Malo kiše može pasti uglavnom samo u gorskim krajevima tijekom poslijepodneva. No, već od utorka opet promjenjivo, pljuskovi izgledniji najprije na zapadu, a u srijedu i na istoku zemlje. Malo više suhog vremena u četvrtak, pred, čini se izraženije pljuskove potkraj petka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu ponedjeljak većinom sunčan, mjestimice malo kiše moguće u zaobalju, vrlo rijetko može koji od tih pljuskova stići do mora. U utorak i srijedu nestabilnije. Pljuskovi i neverini, najprije na sjeveru, zatim i u Dalmaciji. U četvrtak prolazno malo mirnije, ali kreće sve izraženija južina koja najavljuje jače naoblačenje krajem radnog tjedna. No, temperatura bez veće promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo