KAKO JE GOVORIO GRADONAČELNIK / Istražujemo: kako nas Bandić godinama mulja s cijenama parkinga i tvrdi da je to interes građana

Zanimljivo, odluke o pojeftinjenu stižu od samog gradočelnika uvijek prije izbora, a kada su na redu nepopularne odluke - Bandić ništa ne zna

6.4.2018.
19:18
VOYO logo

Prijedlogom od 40 posto skupljem parkingu zagrebački Holding uzburkao je glavni grad!

Gradonačelnik mudro šuti i dok Zagreb čeka realizaciju projekta sljemenske žičare, Milan Bandić u Sarajevu Otvara onu do Trebevića. Zanimljivo, odluke o pojeftinjenu stižu od samog gradočelnika uvijek prije izbora, a kada su na redu nepopularne odluke - Bandić ništa ne zna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budete li se htjeli parkirati u centru Zagreba, od 1. svibnja mogli biste za to plaćati deset umjesto šest kuna po satu, a u 2. zoni pet umjesto tri. I u trećoj zoni cijena bi išla na dvije kune s kune i pol, a kuna po satu bi se naplaćivala i u novoj, dosad besplatnoj petoj zoni. Sve to za 38 i pol milijuna kuna više u blagajni Holdinga.

Gradonačelnik se zasad pravi kao da o prijedlogu gradske tvrtke ništa ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da li će doći do poskupljenja, o tome će odlučit gradonačelnik. Ali do mene još nije došlo ništa”, kazao je jučer Bandić okupljenim novinarima.

I upravo je tako već godinama - gradonačelnik ostavlja dojam da odlučuje o svemu - o pojeftinjenjima usluga, obično pred izbore, i poskupljenjima, kada izbori prođu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga podsjetimo na nekoliko njegovih izjava koje je gomilao proteklih godina.

28.12.2007.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je cijena života u velikom gradu, meni je žao smo to morali napraviti, ali drugog izbora nismo imali.

Pa bi se onda predstavljao kao onaj koji građane spašava od rasta cijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30.01.2008.

Onda ćemo predložit pola pola - da pola uštedimo - pola od plaća - pola ušteda u gradu, i onda ako se dogovorimo - nećemo povećati cijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se nositi s višim cijenama parkinga Bandić je građanima tumačio tada i na vlastitom primjeru.

Od petka idem pješke na posao, odnosno tramvajem. I nema više ne idem automobilom na posao. Evo, pozivam i Vas...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

01.10.2012.

Suze mi na oči idu kad vidim da je parking prazan, a građani nemaju gdje parkirati.  
Građanima je tako u posljednjih osam godina priuštio sama sniženja - sat u prvoj zoni stajao je još 2010. 14 kuna, cijena se spuštala prvo na 12, pa na 10, potom 8, a 2014. na samo 6 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su lani, recimo, pale cijene prigradskom prometu, pitali smo gradonačelnika zašto je dosad bilo skupo, pa nam je odgovorio da je pametan da ne bi bio gradonačelnik.

Da se u Zagrebu sve radi u ritmu izbora, a ne interesu građana, godinama tvrdi i ona koja je lani došla najbliže pobjedi nad Bandićem u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovaj model pokazuje da zapravo modela nema, da su odluke ishitrene, da kad nastaje problem u proračun da se onda cijene dižu, opet ne znamo ni zašto ni kako, uvodi se peta zona, znači li to da će svugdje biti naplata parkiranja? Dakle, gradom Zagrebom se ne upravlja sustavno", kazala je Anka Mrak Taritaš.

Grad bi odluku o novim cijenama parkinga mogao donijeti idućeg tjedna. Nema sumnje da će, skoče li cijene, Milan Bandić zaključiti da je učinio sve što je mogao u interesu građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo