Ispovijest mladića optuženog za sotonizam: 'Cijeli grad me želi linčovati, a ja sam se samo branio od svećenika!'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Izgubio je posao jer mu je šef rekao da neće raditi s ljudima koji su digli ruku na Crkvu

9.8.2018.
7:42
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

"Ostao sam bez posla i traži me cijeli grad. Svakodnevno dobivam različite prijetnje. Moje se fotografije dijele uokolo. Ne mogu izići iz kuće jer me svi traže. Traži me cijeli grad. Ne znam što da radim, ispao sam glavni sotonist u Zadru", očajan je 20-godišnji N.O., koji se javio u redakciju "Slobodne Dalmacije" tri dana nakon što je u javnosti izišla priča da su on i njegov 25-godišnji prijatelj fizički napali 36-godišnjeg župnika crkve sv. Josipa na Plovaniji i policijskog kapelana don Martina Jadreška nakon nedjeljne mise.

Napali svećenika, a crkvu zalijevali pivom: 'Sin je poznatog nogometaša, a nosi križ naopako'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privedeni su nakon incidenta na Prekršajni sud u Zadru gdje su im određene novčane kazne od 150 kuna zbog drskog ponašanja, a mladi Zadranin i dalje se nalazi na udaru javnosti.

Izgubio je posao jer mu je šef rekao da neće raditi s ljudima koji su digli ruku na Crkvu, a sada ne može ni izići iz kuće jer je njegova fotografija koju je snimio svećenik po cijelom gradu. Dio fotografija uzeli su i s njegovih društvenih mreža zbog čega ih je morao ugasiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac mladića koji se sukobio sa svećenikom: 'Ma kakvi sotonisti! Moj je sin obožavatelj metal glazbe koji pije mlijeko' 

Atmosfera javnog linča podgrijava se sa svih strana pa je tako u srijedu medijima priopćenje uputila Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Udruga specijalne policije "Poskoci" Zadar, te UDBDR 7. domobranske pukovnije Zadar.

Mladić kaže da ih je napao čovjek u civilu, a tek kasnije su shvatili da se radi o svećeniku. 

"Sjedili smo ispred crkve na skalama jer je tu bio hlad, a živimo u neposrednoj blizini. To je naše dvorište u kvartu i tu smo skoro svakodnevno. Otac je rekao da uglavnom pijem jogurt i mlijeko, ali popijem i pivo. Dok smo sjedili, pala mi je limenka piva na pod i otkotrljala se. Prišao nam je čovjek u civilu i rekao da se maknemo, što smo i učinili, no on je došao za nama, iza crkve, i počeo nas je snimati mobitelom.

"Sad će svi vidjeti kakav se ološ skuplja ispred crkve", rekao nam je. Uzeo sam mu mobitel, ugasio ga i vratio, no on je nastavio snimati. Tada sam ga malo prolio pivom po licu, što mi je žao, ali reagirao sam u afektu. Na to je on na mene krenuo šakom. Izmaknuo sam se u posljednji tren tako da me samo okrznuo. Otišao je u crkvu i donio drvenu stolicu kojom je mog prijatelja udario nekoliko puta po leđima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom trenutku su iz crkve izišli ljudi i jedna žena je viknula: "Ajme ljudi, svećenik se tuče!". Tek sam tada shvatio da je ta osoba koja nas je snimala i napala svećenik. Tu su se umiješali neki ljudi, a nas nije nitko branio već su nas svi zbog izgleda napali. Imam dugu kosu i tetovaže svojih omiljenih bendova. Jedva smo izvukli živu glavu", ispričao je mladić svoju verziju događaja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo