ISPOVIJEST DARINKA DUMBOVIĆA IZ PETRINJE, ALI AUTOMEHANIČARA: / Živi s obitelji u radionici, a kuća mu nije stradala. Ima dobar razlog

Image

'Mi imamo desetak objekata koje ćemo hitno dati i mislim da će do rušenja jako brzo doći, već za osam dana', rekao je gradonačelnik Petrinje

19.1.2021.
15:29
VOYO logo

Nakon razornoga potresa na Baniji mnogo ljudi je ostalo bez svojih domova, no ima i onih kojima kuća nije nimalo stradala. Imenjak i prezimenjak gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića, automehaničar Darinko Dumbović, zajedno sa svojom peteročlanom obitelji spava u radionici pored njihove nove kuće koju potres nije oštetio i ima zelenu oznaku.

Razlog je što susjedova kuća ima crvenu oznaku, teško je razrušena i prijeti da će se srušiti. Dumbovići traže da se susjedova kuća sruši čim prije, a susjed je s tim suglasan. Obitelj automehaničara Darinka Dumbovića ovih dana živi u teškim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DUMBOVIĆ JE JEDVA DOČEKAO VLADINU ODLUKU O OTPISU REŽIJA: /

'Rekao sam da ne želim poslati nijedan račun, ali nijedan!'

Image
DUMBOVIĆ JE JEDVA DOČEKAO VLADINU ODLUKU O OTPISU REŽIJA: /

'Rekao sam da ne želim poslati nijedan račun, ali nijedan!'

U cijelosti cijela kuća, a ima crvenu oznaku

"Život je ovdje nikakav jer je naša kuća u cijelosti cijela", rekla je Ana Dumbović iz Petrinje za RTL.

No, bez obzira na to, ta kuća ima crvenu oznaku. U njoj je opasno živjeti jer je susjedova kuća teško oštećena i može se srušiti svaki čas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I evo sad su tu sve fino topli radijatori, topli kreveti, ali moramo spavati u garaži. Da, jer nije sigurno za život jer svaki trenutak može ovo past, rekli su nam da ako i prođe teži kamion ovo može past na našu kuću", rekao je Dumbović.

Njihova radionica koja je udaljena 10 metara postala im je dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Živimo i spavamo na oprezu, svaki lagani potres mi ustajemo", kazao je Vlado Dumbović iz Petrinje.

Kuća se može rušiti i bez suglasnosti vlasnika

Sporna kuća prijeti i susjedu s druge strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je kuća dobila da se treba rušiti, onda se treba rušiti", kazao je Nikola Simić iz Petrinje.

Vlasnik teško oštećene kuće živi u Njemačkoj, trebao bi potpisati da je suglasan s rušenjem i tek onda bi rušenje moglo krenuti. To se još nije dogodilo, a ako se suglasnost ne dostavi brzo postoji i procedura gdje država može odlučiti rušiti bez suglasnosti vlasnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je procedura gdje građevinska inspekcija treba izaći i dati određene rokove i naloge da ako je to za rušenje pod snimkom stanja, elaborata i procjena sudskog vještaka da bi se moglo ići u rušenje, to nalog daje država ja ni u jednom trenutku ne mogu kao grad donijeti takvu odluku", izjavio je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Rušenje može krenuti za osam dana

"Te iste objekte ima i grad Petrinja, mi imamo isto desetak objekata koje ćemo hitno dati i mislim da će do rušenja jako brzo doći, već za osam dana", rekao je gradonačelnik Petrinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To se najčešće događa kraj građevina koje su već dugo vrijeme neodržavane i sada je taj potres samo istaknuo tu problematiku i dodatno ugrozio te ljude", izjavio je statičar Alen Kadić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo