ZNA SE KAD KREĆE GRADNJA / Ipak se vraća ideja o bolnici u Blatu: Projekt vrijedi 300 milijuna eura, a imat će dvije faze

Image

Pripremljena je i dokumentacija za raspisivanje natječaja za izradu idejnog projekta koji kreće u narednim tjednima

18.10.2022.
23:33
VOYO logo

Prije malo više od tjedan dana zagrebački je gradonačelnik Tomislav Tomašević pokrenuo priču o Nacionalnoj dječjoj bolnici u Blatu i javnost upoznao da je s resornim ministrom zdravstva Vilijem Berošem razgovarao o temi izgradnje te bolnice i to u Blatu.

Iznio je kako su razgovarali o skorom dovršetku studije izvedivosti koja bi trebala biti gotova do kraja godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZATRPAVAJU GA U ZEMLJU /

Na Jakuševcu inspekcija jer ima previše biootpada: Kamionima je odvezen kod bolnice Blato

Image
ZATRPAVAJU GA U ZEMLJU /

Na Jakuševcu inspekcija jer ima previše biootpada: Kamionima je odvezen kod bolnice Blato

Projekt vrijedan 300 milijuna eura

RTL doznaje kako je riječ o projektu teškom 300 milijuna eura čijim bi se dovršetkom trebali preseliti Klinika za dječje bolesti Zagreb (Klaićeva) te nekoliko dječjih odjela iz drugih zagrebačkih bolnica.

Kroz cijeli proces vođenja Strateškog projekta izgradnje Nacionalne dječje bolnice u zagrebačkom Blatu, Ministarstvo zdravstva i Grad Zagreb kontinuirano održavaju radne sastanke kako bi dogovorili ustupanje zemljišta u Blatu od strane Grada Zagreba, uz uvjet potpune izgradnje bolnice. Dakle, grad bi dao zemljište, a država bi preuzela sve ostale poslove i izgradnju bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradnja kreće u 2024.

"Na posljednjem radnom sastanku u Ministarstvu zdravstva s Gradom Zagrebom apostrofirana su imovinsko-pravna pitanja koja je potrebno riješiti. Studiju izvodljivosti Ministarstvo zdravstva završilo je krajem prošle godine, mjesec dana prije ugovorenog roka što je znak odgovornog odnosa i rada koji doprinose realizaciji bolnice u željenim rokovima", ističu u ministarstvu.

Pripremljena je i dokumentacija za raspisivanje natječaja za izradu idejnog projekta koji kreće u narednim tjednima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A bude li sve išlo prema planu, kao što je Studija izvodljivosti pokazala da se može, gradnja objekta će krenuti u 2024. godini", kažu u ministarstvu.

Dvije faze gradnje

Izgradnja je predviđena u dvije faze, svaka s oko 50 tisuća četvornih metara bruto površine, dakle sveukupno 100 tisuća četvornih metara. U prvoj fazi, objedinit će se pedijatrija i dječja kirurgija današnje Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu, te Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga faza predviđa posebne pedijatrijske odjele poput psihijatrije i neuropedijatrijske rehabilitacije, kao i opstetricije i ginekologije iz bolnica u Kukuljevićevoj, s Goljaka, te iz KBC-a Sestre milosrdnice i KB Merkura.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo