INCIDENT U STARAČKOM DOMU: / Vlasnica napala ženu koja je došla po majku: 'Bojala sam se da ću pasti na leđa i polomiti kičmu'

Image
Foto: Foto: Screenshot
2.9.2017.
9:13
Foto: Screenshot
VOYO logo

Žena čija je majka bila smještena u tom staračkom domu rekla je da su u njemu uvjeti jako loši. Njezina je majka stalno bila dehidrirana i sedirana, zbog čega je stalno spavala.

'Uvjeti i ponašanje su za svaku osudu'

'To je mali obiteljski dom, nama se u tom trenu učio dobrim jer je blizu bolnice, ali uvjeti, ponašanje i sve ostalo za svaku je osudu i vrijeme je da se nešto poduzme i da se javnost upozori', rekla je za Zagreb.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, vlasnica doma često je radila incidente, i to zbog malih stvari poput otvaranja prozora ili dizanja roleta i često je bila neugodna. Iako je pri smještaju gospođe u dom rekla njezinoj kćeri da može doći u posjet majci bilo kada, kasnije je prigovarala zbog vremena posjete.

Sve se dogodilo jučer, kada je s drugom ustanovom dogovoren premještaj njezine majke i sanitetski prijevoz. Prijevoz je bio dogovoren u 14 sati, a kad je ova žena došla ranije kako bi spakirala mamine stvari, vlasnica doma ju je napala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Počela se derati kuda sam ja krenula, na što sam joj ja odgovorila da sam krenula svojoj majci, a ona je rekla: ‘Marš van, marš van, ovo je moj dom’. Tada sam se okrenula i pitala hoće li se prestati derati i da idem majci i složiti stvari, doći će sanitet i raskidamo ugovor, više nemamo ovdje što raditi. Bog zna što su radili mojoj mami', ispričala je šokirana žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vika, naguravanje i udarci

Još se veći sukob dogodio iza 14 sati, kad je stigao prijevoz za staricu, a sve je snimao sin napadnute žene. Pozvonila je na vrata doma i tražila da joj se vrati njezina osobna iskaznica i da potpiše raskid ugovora. Majka joj je tada još bila u domu, a nju nisu pustili unutra. Pritom ju je vlasnica doma počela odgurivati i udarati po ramenima i grudima. Gurnula ju je na žardinjeru koja je potom pala sa zidića na stepenicama. Šokirana žena je za Zagreb.info rekla da se bojala da ne padne na leđa ili na glavu od silnog naguravanja.

Raskid ugovora je pisao muž vlasnice doma na zidiću ispred ulaza, što se vidi i na snimci. Potom je vlasnica doma pozvala policiju i zatražila intervenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da stvar bude još gora, prilikom premještaja korisnice doma, zaposlenici drugog doma imali su poteškoća jer u ovom domu nije bilo uvjeta da se bolesnu ženu spusti u ležaju jer su stepenice spiralne. Na kraju su iznemoglu ženu do kola za prijevoz odnijeli u sjedaćim kolicima.

Policajac: 'Tamo ne bih ostavio ni psa'

Kad je kći žene iz doma sama policiji sve prijavila i pokazala im snimku, sam policajac joj je rekao da 'on u tom domu ne bi ostavio ni psa' te joj savjetovao dizanje privatne tužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nisam osvetoljubiva, ali nisam bila sigurna hoće li mi mama umrijeti za jedan sat, za pet dana ili što će se zapravo dogoditi i na sve to još dobijem batina', ispričala je.

Odgovor od Obiteljskog doma za starije i nemoćne Vinogradska o tome što se dogodilo i zašto je vlasnica tukla ovu ženu Zagreb.info na svoj upit još uvijek nije dobio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo