Imamo jedan cilj, otvoriti prostor zapošljavanju

'Moramo poduzeti sve da zaustavimo slobodan pad.

6.12.2011.
9:26
VOYO logo

"Hrvatska neće ići na amputacije u organizmu, ići ćemo na radikalnu dijetu, nutricionističku, moramo biti na 1000 kalorija, na relativno zdrav način da preživimo", izjavio je Radimir Čačić navodeći kako će to izazvati reakcije, ali da je Kukuriku koalicija na to spremna.

Dodao je kako država mora prestati trošiti, a gospodarstvo mora početi rasti. Čačić priznaje da je zadatak nove vlade težak i da imaju veliku odgovornost, no kaže kako alibija nemaju te da moraju poduzeti sve da zaustave slobodni pad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ-ova politika bila je korak naprijed, tri nazad", prokomentirao je Čačić za 24sata ističući kako je premoćna pobjeda Kukuriku pokazala u kakvoj je zemlja krizi. Potvrdio je da će HNS imati mjesto potpredsjednika vlade i tri ministarstva.

'Imamo samo jedan cilj - otvoriti prostor zapošljavanju'

Radimir Čačić kaže kako je cilj Kukuriku samo jedan, a to je otvoriti prostor zapošljavanju. Sve će, kaže, ići u tom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jednom je istaknuo kako suradnja s MMF-om ovog trenutka nije u programu Kukuriku koalicije. Ipak, kaže, s MMF-om se mora održavati komunikacija i imati njihov pozitivni stav, koji može dovesti i do poboljšanja rejtinga. Predaju vlasti očekuje prije Nove godine.

"Smatram da je važno što su napravile Španjolska, Poljska... da se napravi 'clean start', da se naprave obveze, da se prezentira javnosti što su nam ostavili. Ništa neće promijeniti činjenice, samo da znamo na čemu smo. Nadam se da bilanca neće imati dramatične spoznaje. Problema trebamo biti svjesni, ali ih se ne smijemo bojati", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo