'ZNA (SE) ŠTO JE DOBRO' / Igra prijestolja u HDZ-u: Škorić promijenio dres, Kujundžić opet u Saboru, Tolušić otkrio favorita

Plan i program za izbore Andrej Plenković predstavlja u subotu

13.2.2020.
21:57
VOYO logo

Miro Kovač, dobro raspoložen izazivač Andreja Plenkovića, i u saborskim klupama pokušava pridobiti stranačke kolege, a potporu smijenjenog ministra Tomislava Tolušića koji se kandidirao za potpredsjednika HDZ-a on i kolege iz Opcije za promjene su dobili: ''Podržat ću Kovača, glasat ću i za Ivana Penavu, Davora Ivu Stiera i Milijana Brkića, za Olega Butkovića i za nekog od mojih Slavonaca. Ja i dalje imam odličnu suradnju s gospodinom Plenkovićem, bio sam mu jedan od prvih suradnika u Vladi, ali jednostavno su ovo stavovi koji su bliži mojima”.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svatko tko želi pomoći da se Hrvatska promijeni, da se HDZ promijeni su dobrodošli. Kada se dogodi promjena na čelu HDZ-a, kada pobijedi naš tim, mi ćemo HDZ preobraziti, postaviti ga na zdrave temelje I učiniti ponovno prvom strankom u Hrvatskoj. HDZ mora uvijek biti prvi jer HDZ je najbolji'', poručuje Kovač.

Image
Foto: RTL / PIXSELL

Miro Kovač i Tomislav Tolušić (RTL / PIXSELL)

Ista opcija pohvalila se potporom šefa splitskog HDZ-a Petra Škorića, no onda se Škorić predomislio i na Facebooku objavio da podržava Plenkovića: ''Promatrao sam posljednjih dana smjer ove unutarstranačke kampanje koja se usijala iznad svih granica dobrog ukusa i koja vodi isključivo prema podjelama, a ne jedinstvu stranke koje nam je u ovom trenutku jedino potrebno i upozoravao na posljedice koje takav pristup može izazvati“.

Iako je došao na glasovanje u Sabor, Škorić promjenu stava nije želio objasniti. Kandidati iz Plenkovićeva tima su zadovoljni pa tako Butković kaže: ''Nije me iznenadilo. Škorić je bistar čovjek. Čovjek zna prepoznati što je dobro”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač o Škorićevu prelasku tek poručuje: svatko ima pravo na svoj stav, ali nakon prelaska Plenkoviću na HDZ-ovim internim grupama počelo se dijelili kidanje liste na kojoj su se skupljali potpisi za Škorićevu kandidaturu.

Image
Foto: RTL / PIXSELL

Andrej Plenković i Petar Škorić  (RTL / PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Na spuštanje tenzija javno pozivaju iz oba HDZ-ova tima. Kandidat za potpredsjednika HDZ-a Ivan Anušić smatra: ''Mislim da se neće nastaviti dinamika takvog razgovora i tog načina razgovora i da će to biti sve finije, uglađenije, mirnije i tiše”.

"Sad je vrlo važno da sačuvamo mir u svojim redovima tako da mi nismo oponenti, mi smo kolege, mi smo u natjecanju i pobijedit će ona opcija koja nudi nadu, koja nudi budućnost, Hrvatska može i mora bolje”, poručio je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL / PIXSELL

Andrej Plenković, Milan Kujundžić, Miro Kovač ( RTL / PIXSELL)

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je prije sjednice Vlade okupio članove tima u kojem zasad nije aktualni potpredsjednik Darko Horvat, a aktivni su Plenkovićevi kandidati i s druge strane Markova trga pa predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić kaže da je s bivšim ministrom Milanom Kujundžićem i Tolušićem razgovarao kao stari stranački prijatelj.

Teško da će se Kujundžić odlučiti za aktualnog predsjednika HDZ-a i Vlade koji ga je smijenio prije dva tjedna. Plan i program za izbore Plenković će predstaviti u subotu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo