TEMPERATURE DO 25 °C / I dalje promjenjivo i nestabilno vrijeme: Tek za vikend lijepo i sunčano

Idućih dana na kopnu promjenjivije i nestabilnije, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom te i dalje toplo. U petak ponegdje moguće obilne oborine i nevrijeme. Za vikend sunčanije, ali i dalje uz dnevni razvoj oblaka može pasti pokoji popodnevni pljusak

29.5.2024.
6:41
VOYO logo

Preko nas se premjestio oslabljeni frontalni poremećaj koji odmiče na istok te će sutra biti prolazno malo stabilnije prije nego što nam stigne novi izraženiji poremećaj sa zapada. U takvim okolnostima danas ujutro i prijepodne promjenjivo, a malo kiše ili poneki lokalni pljusak mogući su uglavnom na krajnjem jugu, u dalmatinskoj Zagori te Gorskom kotaru i Lici.

Vjetar većinom slab, u Slavoniji ponegdje umjeren sjeverozapadi, dok će podno Velebita puhati umjerena, na udare i jaka bura, u slabljenju prema sredini dana. Temperatura ujutro slična današnjoj ili malo viša - na kopnu između 11 i 13 °C, na moru 17, 18 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice, ponegdje i pretežno sunčano te stabilnije, samo uz oblake dnevnog razvoja. Vjetar uglavnom slab, a temperatura stupanj dva niža od današnje - dakle 23, 24 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu barem djelomice sunčano i uglavnom suho. Uz slab do umjeren sjeverozapadnjak ponegdje i nekoliko stupnjeva manje, između 24 i 26 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ZOVU SA SVIH STRANA' /

Grom udario kuću i izazvao požar, ozlijeđen vatrogasac: 'Kod eksplozije mu je nešto uletjelo u prsni koš'

Image
'ZOVU SA SVIH STRANA' /

Grom udario kuću i izazvao požar, ozlijeđen vatrogasac: 'Kod eksplozije mu je nešto uletjelo u prsni koš'

U Dalmaciji djelomice sunčano, ali i dalje nestabilno uz mjestimice jači dnevni razvoj oblaka. Malo kiše ili poneki lokalni pljusak praćen grmljavinom najizgledniji su u zaobalju. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na sjevernom dijelu i sjeverozapadnjak, a temperatura pak primjerena dobu godine oko 25 °C.

Na sjevernom Jadranu djelomice, na otocima moguće i pretežno sunčano. U gorju pak lokalno više oblaka pa može biti kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom. Vjetar uglavnom slab sjeverozapadni, a temperatura između 23 i 26 °C, samo u gorskim predjelima malo niža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROGNOZA ZA KOPNO

Idućih dana na kopnu promjenjivije i nestabilnije, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom te i dalje toplo. U petak ponegdje moguće obilne oborine i nevrijeme. Za vikend sunčanije, ali i dalje uz dnevni razvoj oblaka može pasti pokoji popodnevni pljusak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu sve nestabilnije i promjenjivije, ali i dalje uobičajeno toplo za doba godine. U petak izraženi grmljavinski pljuskovi i nevere, osobito na sjevernom dijelu moguće i obilne oborine. Jugo u jačanju na jako, prema otvorenom moru krajem radnog tjedna i olujno. Malo mirnije, ali ne posve stabilno od subote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo