Damir Kajin izbačen iz IDS-a

3.1.2013.
19:19
VOYO logo

"S današnjim danom prestaju sve funkcije koje je obavljao Damir Kajin u ime IDS-a i razrješava se dužnosti potpredsjednika IDS-a i predsjednika Kluba zastupnika IDS-a u Hrvatskom saboru", priopćeno je u četvrtak navečer iz Ureda za odnose s javnošću IDS-a.

Jakovčić bijesan na SDP i Milanovića

O "slučaju Kajin" odlučivat će u četvrtak buzetski IDS, rekao je Ivan Jakovčić koji prekida sve odnose sa Zoranom Milanovićem jer, tvrdi, šef SDP-a želi razbiti IDS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kaže, IDS neće napustiti Vladu zbog dobrobiti zemlje.

"Do daljnjega s gospodinom Milanovićem nemam namjeru o ničemu više razgovarati", rekao je Jakovčić pa će nekog drugog slati na koordinaciju koalicije. Zadnji put se susreo s Milanovićem na ručku šefova stranaka Kukuriku koalicije prije nekoliko tjedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemoralni potez

Predsjednik IDS-a se obrušio na premijera i predsjednika SDP-a nakon odluke da ta stranka podrži Kajinovu kandidaturu. "Naravno da sam ja kriv za sve, a on je, naravno, anđeo po njegovom tumačenju. Međutim, činjenica je da više od godinu dana Milanović bodri Kajina da razbije IDS. To su mi potvrdile i mnoge osobe koje su kažnjene od strane SDP-a. Poznato je da je Milanović u redovitim kontaktima s Kajinom više od godinu dana radio strategiju razbijanja IDS-a", istaknuo je Jakovčić nazvavši ovaj potez Milanovića i SDP-a nemoralnim. "Ako netko misli da je moralno kandidirati potpredsjednika jedne stranke kao svog kandidata za istarskog župana, a mi imamo potpuno drugog kandidata i drugu proceduru, onda je to zaista kraj moralnosti u ovoj zemlji", rekao je Jakovčić.

"Milanović ima potpuno pravo na svoje ambicije na Istru, ali mislim da je način na koji je to napravljeno krajnje degutantno i vrlo nemoralno", izjavio je Jakovčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaju u Vladi

Bez obzira na to što potez premijera drži degutantnim i nemoralnim, IDS ne namjerava napustiti koaliciju na državnoj razini i tako ponoviti slučaj iz 2001. kada je ta stranka napustila Vladu pokojnog Ivice Račana. "Ne moramo biti članovi Vlade. IDS je naviknut biti u opoziciji, nama to nije problem. Međutim, dok god imamo povjerenje s jedne strane Sabora i dok Milanović želi da mu Ostojić bude ministar, mi se nećemo povlačiti iz Vlade jer vjerujemo da možemo odgovorno napraviti svoj posao", pojasnio je predsjednik IDS-a odluku svoje stranke o ostanku u Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo